Franczy

Piacra dobták a Motorola V100-at

A Motorola a hétvégén Szingapúrban hivatalosan is bemutatta teljesen újfajta kétsávos mobiltelefonját, a Motorola V100-as típusjelzésű Personal Communicatort.

A leginkább egy miniatűr notebookhoz hasonlítható kihajtható mobiltelefon-újdonság 26 karaktert jelölő gombbal van ellátva, ami a készítők szerint elsősorban az SMS üzenetek minél gyorsabb írásában segít majd a felhasználóknak, de nem elhanyagolható az a tény sem, hogy a Motorola V100-as nyolcsoros kijelzőjén egyszerre akár százhatvan karakternyi szöveg olvasható.



A Motorola V100 kifejlesztésében tehát óriási szerepet játszott a minél könnyebb SMS írási, illetve olvasási lehetőség, ami érthető is, hiszen ez a telefon várhatóan elsősorban az SMS-eket tucatjával küldözgető fiatalok körében lesz majd népszerű. Az SMS-ek küldése világszerte óriási divat lett az elmúlt időkben, ami természetesen jó üzletet jelent a "mobiltelefóniában" érintett cégeknek. Míg 1999 decemberében még csak 5,4 milliárd SMS-t küldtek el világszerte, addig 2002 decemberében ez a szám már várhatóan eléri a 100 milliárdot.

A Motorola V100 billentyűzetét a fejlesztők megpróbálták úgy kialakítani, hogy az minél ergonomikusabb legyen, bár kérdéses, hogy ilyen kis méretek mellett milyen ergonómiát sikerült elérniük. A 26 karakteres gomb mellett van négy irányítógomb is a telefonon, melyek segítségével föl-le, illetve jobbra-balra lehet mozogni a különböző menükben, vagy magában az SMS-ek szövegében.


A Motorola új mini mobiltelefonja mindössze 94 x 72 x 27 milliméteres méretekkel rendelkezik, az 500 mAH-s Li-ion akkumulátor segítségével pedig egy feltöltéssel 120-200 percet lehet beszélni, míg a készülék készenléti ideje 70 és 125 óra között mozog. A hangfelismeréssel és rezgő üzemmóddal is ellátott Motorola V100-hoz jár egy a telefon színéhez passzoló headset is, melynek segítségével akár a telefonbeszélgetések közben is lehet SMS-eket irogatni. A telefonnal hárompercnyi hanganyagot lehet rögzíteni, emellett pedig az egyre népszerűbb WAP böngésző is a telefon részét képezi. A készülék ezenkívül tizenegy csengőhanggal és három játékkal is el van látva. A készülék szingapúri bevezető ára két éves szerződés esetén 268 szingapúri dollár, vagyis körülbelül 43 ezer Ft.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!