JohnnyCage

A Motorola a kommunikációs chipek piacán

[EBNews] A Motorola a társaság legutóbbi struktúrális átalakulása után el szeretné érni, hogy a cég félvezetőgyártó részlege megerősítse pozícióját a kommunikációs IC-k piacán.

A phoenixi központú Semiconductor Products Sector (SPS - Félvezetőipari részleg) két fő célt tűzött ki magaelé: bejutni a mobilkommunikációs eszközök chipgyártóinak piacára, és kibővíteni a hálózati eszközökhöz alkalmazható IC-k gyártását. A célok megvalósításának érdekében az SPS módosította üzleti egységeinek szerkezetét. A legjelentősebb változtatás a vezetéknélküli, képfeldolgozó és szórakoztatóipari csoportok összevonása egy olyan egységgé, amely a kommunikációs eszközökkel, azon belül pedig a 3G mobiltelefonokkal és PDA-kkal foglalkozik.

A Motorola hosszú ideje vezető gyártó a kommunikációs processzorok terén több, mint 4000 elnyert szerződéssel és hozzávetőlegesen 100 millió eladott processzorral csak a tavalyi évig, de a processzorokat körülvevő chipek körében szinte ismeretlen a cég neve. Az elmúlt héten a társaság összehívta Smart Networks Developer Forum konferenciáját, amelyre többszáz más cégeknél dolgozó szakember látogatott el. A konferencián az SPS szót ejtett a társaság azon tervéről, amely szerint a cég számos új területre is be kíván törni a kommunikációs és hálózati eszközök piacán.

"Ha mi vagyunk a legjobbak abban amit csinálunk, meg fogjuk kapni a piac minket megillető részét" - mondta Ray Burgess, az SPS ügyvezető elnöke valamint a társaság marketingmenedzsere. "Az elmúlt időszakban azonban soha nem léptünk jó irányba előre," ahányszor hálózati területre szánt chipekről volt szó.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!