Mikeyy

Robotirányítás mobiltelefon segítségével

Mobiltelefonunk segítségével hamarosan akár robotokat is irányíthatunk: az új technológiát a Motorola és a Flashline egy LEGO MINDSTORM roboton mutatja be a június 4. és 8. között megrendezendő JavaOne fejlesztői konferencián.

A vezetéknélküli irányítással rendelkező robot kifejlesztésére a két társaság kombinálta a vezetéknélküli technológiák előnyeit a különböző Java fejlesztésekkel, és újrahasználható szoftverkomponensekkel. A demonstráció során bemutatják, hogyan lehet egy LEGO MINDSTORMS robotot irányítani Java technológiát alkalmazó Motorola i50sx készülék segítségével, amely egy komponens alapú alkalmazást futtat.

A felhasználók a telefon segítségével az interneten keresztül küldhetnek utasításokat a robotnak, ami válaszképpen táncol, tapsol, a farkát csóválja, vagy egyszerűen csak mászkál. A készülék és az alkalmazás is a Java2 platform Micro Edition (J2ME) technológiát használja. Azok az újra használható Java alapú szoftver komponensek, amelyeket ebben az alkalmazásban használnak, könnyen alkalmazható más programokban, így a fejlesztők sok időt takaríthatnak meg, hiszen nem kell az alapoktól kezdeniük a programírást.

"Ha egy Motorola kézikészülék segítségével rávehetünk egy robotot hogy táncoljon, képzeljék csak el, milyen lehetőségek állnak a jövőbeli, J2ME technológiát használó valós alkalmazások előtt" - nyilatkozta Peter Aloumanis, a Motorola iDEN előfizetői csoportjának igazgatója és alelnöke. "Ez kitűnő példája annak, hogy milyen módon irányíthatunk különböző eszközöket az iDEN hálózatokon keresztül egyetlen, J2ME technológiát alkalmazó mobiltelefon segítségével" - tette hozzá.

"A Flashline bevonta a komponens alapú fejlesztések előnyeit a vezetéknélküli piacra, ezzel is mutatva, hogy ígéretes jövő áll az újra használható komponensek előtt az új technológiák kifejlesztése során" - nyilatkozta Charles Stack a Flashline elnöke és ügyvezető igazgatója. A Java alapú komponensek, amelyeket az új alkalmazásban használtak, elérhetők a Flashline honlapján.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Rigley #3
    http://asp.newtek.com/products/lightwave/gallery/images/lw0000135.jpg