Franczy

Új Sony Clie kéziszámítógépek

[CNet] A Sony képviselői a napokban két olyan új kéziszámítógépet jelentettek be, melyek a cég Clie termékcsaládjának a kínálatát gazdagítják majd.

A várhatóan 200 dolláros (~60e Ft) áron forgalomba kerülő Clie PEG-S320 a Sony belépőszintű terméke, melynek olyan eszközökkel kell majd felvennie a harcot, mint amilyen például a Handspring Visor Deluxe, vagy a Palm m100. A színes kijelzővel rendelkező Sony Clie PEG-N610C ára 400 dollár (~120e Ft) körül alakul majd, ami azt jelenti, hogy olcsóbb lesz a konkurens Palm cég 449 dolláros (~135e Ft) áron kapható m505-ös kéziszámítógépénél. Alex Slawsby, az IDC piackutató cég szakértője elmondta, hogy a Sony ezen lépése azt bizonyítja, hogy a japán cég is be szeretne szállni abba a nagyon komoly piaci árversenybe, melyben a Palm és a Handspring már hosszabb ideje küzd egymással.

"A Sony gőzerővel támad a kéziszámítógépek piacán, de ez érthető is, hiszen meg szeretné akadályozni, hogy a versenytársak egyre nagyobb piaci részesedésre tegyenek szert. Tény azonban, hogy a Sony-nak nem lesz könnyű dolga, hiszen az informatikai iparban már huzamosabb ideje tapasztalható gazdasági hullámvölgy a kéziszámítógépek piacán is érezteti hatását. Úgy gondolom, hogy a Sony első lépése az lesz, hogy a belépőszintű modellek gyártását növeli, hiszen az ilyen olcsóbb termékek iránt még az ínségesebb időkben is folyamatos kereslet mutatkozik" - nyilatkozta Slawsby.


Slawsby elmondta, hogy a Sony által idén májusban bemutatott Clie PEG-N710C típusú kéziszámítógép csak egy elég szűk vásárlói kör számára jelent ideális választást, hiszen a készülék 499 dolláros (~150e Ft) ára sokakat elriaszt a vásárlástól. Slawsby szerint a Sony-nak éppen ezért volt rendkívül nagy szüksége arra, hogy olcsóbb kéziszámítógépeket dobjon piacra.

A Sony Clie PEG-N610C 320 x 320 pixeles felbontású kijelzője 16 bites színmélység mellett képes működni, ezenkívül pedig egy 33 MHz-es Motorola Dragonball VZ processzor, 8 MB RAM és 4 MB flash memória is az alapkiépítés részét képezi.

Az olcsóbb Sony Clie PEG-S320 monokróm kijelzője 160 x 160 pixeles felbontással rendelkezik, a 33 MHz-es Motorola Dragonball VZ processzor, a 8 MB RAM és a 4 MB flash memória pedig ebből a készülékből sem hiányzik. Mindkét új Sony kéziszámítógép esetében a Palm OS 4.0 tölti be az operációs rendszer szerepét.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Andor PaPa #4
    ja. A mediamarkt meg amúgy is átbassza a jónép fejét.
  • Andor PaPa #2
    Ja. Csak hát ilyen árak mellett leszarom a designt.
  • sabe #1
    A felbontasokat nem rontottad el veletlen? Amugy meg kell adni, a designhoz ertenek a sonynal.