Mikeyy

A Compaq a Linuxot támogatja

A Compaq Computer a nyílt forráskódú fejlesztések támogatására, illetve a Linuxos szerverek terén betöltött vezető szerepének megerősítése érdekében hat új, stratégiai kezdeményezést jelentett be a Linuxos fejlesztések terén.

A Compaq új, Linuxra koncentráló kezdeményezései sok területet lefednek, többek között a nagy teljesítményű Beowulf cluster rendszerekét, van közöttük egy program a Linux és a Unix közötti kommunikáció egyszerűsítésére, ezen kívül befektetések és részvétel egy Linux laboratórium kialakításában, rendszermérnökök képzése és vizsgáztatása, az SSI cluster technológiák bevezetése a nyílt forráskódú rendszerek területére, és a kézikészülékekre fejlesztett Linux alkalmazások fejlesztésének támogatása.

Az IDC (International Data Corporation) adatai szerint a Compaq ProLiant szerverek a piacvezető Linuxos szerverplatformnak számítanak, ugyanis 2001 első negyedévében a szervereladások terén 22 százalékos részesedést szereztek, ezzel olyan vetélytársakat sikerült megelőzniük, mint például az IBM vagy a Dell. A Compaq 2000-ben is piacvezető szerepet töltött be a Linuxos szervereladások terén, akkor 30,5 százalékos részesedéssel rendelkezett.

A Compaq a cluster technológiák egyik úttörőjének számít, ezen a területen már 20 éves tapasztalattal rendelkezik. Erre a sokéves tapasztalatra alapozva, és a vezető Linuxos fejlesztőkkel összefogva próbál a társaság a ProLiant szerver platform számára Beowulf cluster megoldásokat biztosítani. Ez a jelentős fejlesztés lehetővé teszi a kis- és nagyvállalatok számára, hogy a szuperszámítógépekhez hasonló clustereket állítsanak össze, amelyek 16 vagy akár 512 szervert is tartalmazhatnak, és ezek már megfelelő teljesítménnyel rendelkeznek ahhoz, hogy kielégítsék az olaj és gáz, az űrkutatás, a pénzügy és a biotechnológiai iparok terén előforduló igényeket.

Mivel egyre nagyobb az igény a minősített Linuxos rendszermérnökök iránt, a Compaq a már meglevő képzéseket kibővíti egy Linuxos rendszermérnök képzéssel, amelyben a Red Hat illetve a SAIR lesznek a partnerei. Az itt oktatott rendszermérnököket teljes mértékben kiképzik a vállalati rendszerek megtervezésére, kiépítésére, hibaelhárítására és általános karbantartására.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!