Csabi

Linux a televízióban

A televíziókat gyártó cégek egyre inkább a képminőség javítására törekszenek. Elég csak a nagy felbontású HDTV-kre gondolni. Azonban a piacon egy olyan tendencia is megfigyelhető, miszerint a televíziókba egyre több funkciót zsúfolnak bele a cégek. Ezen funkciók közül mindenképpen kiemelkedőnek számítanak az Internet elérését szolgáló lehetőségek.

A Princeton Graphic Systems az új, Ai3.6HD típusú televíziójának kifejlesztésénél elsősorban a funkcionalitásra összpontosított. Azonban a cég szakemberei nem hanyagolták el a különböző képminőséget javító megoldásokat és technológiákat sem. A képminőségnek ugyanis több szempontból is jelentősége van. A legfontosabb, hogy az új televízió segítségével lehetőség van az Internet használatára. Ennek megfelelően a TV képernyőjét úgy kellett kialakítani, hogy annak felbontása nagyjából megfeleljen a mai monitorok felbontásának. Ez ugyanis mindenképpen szükséges ahhoz, hogy a weboldalak böngészése élvezhető legyen.

A Princeton Graphic Systems Ai3.6HD televízió képernyőjének mérete 36 col (91 centiméter), míg a képméretarány 4:3. Hagyományos CRT (Cathode Ray Tube) technológiákat alkalmaztak a cég szakemberei. A TV képes nagy felbontású megjelenítésre is, ugyanis támogatja a szabványos VGA, SVGA és XGA felbontásokat is.

Az új televízió talán leglényegesebb tulajdonságai az Internettel vannak összefüggésbe. A cég képviselője elmondta, hogy a hagyományos 56K modemen kívül használhatók többek között DSL vagy kábelmodemek is. Sőt Ethernet hálózatokhoz való csatlakoztatásra is lehetőség van. Az internetezéshez egy speciális alrendszer áll rendelkezésre. Ehhez az alrendszerhez kapcsolódó processzor pedig egy Linux operációs rendszert futtat. Mindezeknek köszönhetően a felhasználóknak lehetőségük van az Internet böngészésére, elektronikus levelezésre, sőt még online tranzakciókat is kezdeményezhetnek. A televízió kezelését egy univerzális, billentyűzetet és egeret magába foglaló távirányító segíti.

A Princeton Graphic Systems Ai3.6HD televízió ára 3500 dollár (1 millió forint).

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Laalee #3
    ha nem is fel milla marad de tuti hogy marad... akar meg egy ps2 t is mellécsaphat jomodu baratunk... :)
  • Robert #1
    Naaagyon jó! Bár annon amikor javítottam Pinceton Monitorokat, nagyon megutáltam szegényeket, mert nagyon olcsó alkatrészekből rakták össze és rossz minőségűek voltak. Nem beszélve arról hogy a Princeton nem tudott szállítani alkatrészeket a javításhoz. Ja. Majd meglátjuk.