Mikeyy

Elbocsátások a Mandrakesoft-nál

A Mandrakesoft - a népszerű Mandrake Linux disztribúció készítője - hivatalosan is megerősítette, hogy Henri Poole ügyvezető igazgató, és további felsővezetők is otthagyták a társaságot.

Az elterjedt hírekre reagálva, miszerint a társaság el akarja bocsátani a Linux asztali változatának fejlesztő csapatát, Jacques Le Marois - a cég elnöke, és új ügyvezető igazgatója - Párizsban a következőket nyilatkozta: "semmi alapja nincs annak a híresztelésnek, hogy fejlesztőcsapatunkat el akarjuk bocsátani, hiszen a cég bevételének jelentős részét produkálják, főként ha figyelembe vesszük, hogy újra az alapvető Linuxos értékekre akarunk koncentrálni a jövőben".

Azt azonban Le Marois is elismerte, hogy a felső vezetés körében komoly változások történtek. "A volt ügyvezető igazgató, Henri Poole és én teljes mértékben egyetértettünk azügyben, hogy a vezetőség terén változásokra van szükség, hiszen meglehetősen nagy széttartás volt a társaság stratégiai szemléletmódjával kapcsolatban". Poole elképzelése az volt, hogy a Mandrakesoft inkább az e-tanulás és e-támogatás területére koncentráljon, kevésbé foglalkozva a Linux-szal.

"Az a véleményem, hogy társaságunk sikerének forrása a Linux Mandrake operációs rendszer, és az összes online szolgáltatásnak - mint például a MandrakeExpert és a MandrakeCampus - ezt kéne támogatni, és újabb értékeket hozniuk a felhasználói közösségünkbe" - nyilatkozta LeMarois. A társasághoz közeli források szerint összesen 25 ember hagyta ott a céget, többek között felsővezetők, mérnökök, és az e-szolgáltatási stratégiai csoport néhány alkalmazottja.

A Mandrakesoft-nak jelenleg összesen 125 alkalmazottja van Pasadenaban, Montrealban, Londonban, Németországban és Párizsban. A Mandrake amerikai sajtóügynöksége csak azt erősítette meg, hogy a vezetőségben változások történtek, és hogy Poole otthagyta a céget. Nem pontosították, hogy hány állás szűnt meg, és elmondták, hogy további létszámcsökkentés nem várható. A Mandrake Linux jelenleg 33,8 százalékos részesedést tudhat magáénak a Linux operációs rendszerek piacán.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!