Franczy

Új Seagate winchesterek

A Seagate Technology képviselői a tegnapi nap folyamán bejelentették a cég legújabb, U Series termékcsaládba tartozó merevlemezét, mely ugyan csak két lemezzel rendelkezik, de a kapacitása mégis 80 GB, ami annak köszönhető, hogy az új Seagate winchesterekben alkalmazott lemezek adatsűrűsége 32,6 Gbit/négyzetcol, ami ebben a kategóriában rekordértéknek számít.

Az új Seagate U Series merevlemez immáron a termékcsalád hatodik generációjába tartozik, mely termékcsaládba tartozó winchesterek egyébként a korábbi években egytől egyig bestsellernek számítottak, így a Seagate reményei szerint a család legújabb tagja is hasonló sikereket ér majd el pályafutása alatt. Sokak szerint a Seagate U Series winchestereket tervezték a világon először úgy, hogy a legfontosabb szempont a minél egyszerűbb kialakítás és ezzel párhuzamosan a minél kedvezőbb ár volt. A Seagate U Series merevlemezeket az elmúlt időkben számítógépekben, digitális videorekorderekben, játékkonzolokban és digitális jukeboxokban is egyaránt előszeretettel alkalmazták a különböző cégek.

A fejlesztők szerint a legújabb U Series winchester kategóriájában a világ leggyorsabb adathordozója. A Seagate mérnökei nagy figyelmet szenteltek arra, hogy az új winchester felpörgési idejét csökkentsék, melynek meg is lett az eredménye, ugyanis az új merevlemez esetében ez az idő több mint 35 százalékkal csökkent. A percenkénti 5400-as fordulatszámú új U Series winchester megnövelt, 54,5 MB/sec-os belső adatátviteli sebességgel rendelkezik, hozzáférési ideje 8,9 milliszekundum, valamint a kategóriájában nagyméretűnek számító 2 MB-os cache-sel is el van látva. A Seagate újdonsága természetesen a legújabb divatnak megfelelően már Ultra ATA/100-as interfésszel rendelkezik, amely elméletileg 100 MB/sec-os adatátviteli sebességet tesz lehetővé, persze a gyakorlatban ettől jóval elmarad a teljesítménye.

A Seagate képviselői a bejelentés kapcsán megemlítették az új U Series merevlemez esetében is alkalmazott, hangzatos 3D Defense System névre hallgató védelmi rendszert, valamint a drive csöndes működéséért felelős SBT (Sound Barrier Technology) technológiát. Az új merevlemez halk működéséért az SBT technológián kívül a különleges FDB (Fluid Dynamic Bearing) motorok is felelősek, hiszen ezek alaphelyzetben mindössze 27 dB-es zajt keltenek, így az iparban manapság ezek a leghalkabb ilyen jellegű alkatrészek.

A kétlemezes 80 GB-os új U Series winchester mellett hamarosan az egylemezes 40 GB-os, valamint az egylemezes, egyfejes 20 GB-os változat is kapható lesz, az újdonságok áráról azonban egyelőre nincsenek információink.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!