Franczy

JMTek Flash USB Pocket Hard Drive

Sokszor van úgy, hogy valamilyen kisebb méretű adatot szeretnénk mozgatni az egyik számítógépről a másikra, azonban ezért nem szeretnénk kiszerelni az általában több GB-os merevlemezünket, a floppy lemezek kapacitása pedig már talán túl kicsi a feladathoz, és interneten keresztül sem szeretnénk az adott adatokat mozgatni. Ebben az esetben jelenthet megfontolandó választást a nem túl ismert JMTek nevet viselő cég egyik legújabb terméke, mely a Flash USB Pocket Hard Drive nevet viseli magán.

A kis adathordozó egység méretei leginkább egy csomag rágógumi méreteihez hasonlíthatóak, valamint az aktuális divatnak megfelelően több színben is kapható az újdonság. Az USB csatlakozóval rendelkező eszköz jelenleg még csak 16 MB-os kapacitású változatban kapható, ami nem túl sok, de sok esetben bőven elegendő, mindenesetre a cég ígéretei szerint hamarosan megjelenik az 1 GB-os változat is, ami azért pestiesen szólva már nem semmi.


A 16 MB-os verzió jelenleg 70 dollárba (~21e Ft) kerül, ezért a pénzért megkapjuk magát a kis adattároló eszközt, egy hosszabító kábelt, egy rövid leírást, egy install CD-t, valamint egy olyan speciális nyakláncot, melynek segítségével akár a nyakunkba akasztva is hordhatjuk ezt a különleges eszközt. A fejlesztők ígérete szerint az üzembe helyezés szinte pillanatok alatt végrehajtható, és a cég internetes site-járól bármikor leszedhetőek az ígéretek szerint gyakran frissített meghajtó szoftverek. A készülék USB interfésze révén nagyon könnyen csatlakoztatható a számítógéphez, hiszen manapság már szinte minden gép rendelkezik ilyen porttal. Az eszközt egyszerűen be kell dugni a gép hátulsó részén található USB csatlakozóba, de a hosszabbító kábel révén nem kell mindig a gép hátulján matatnunk.


Miután sikerült az üzembehelyezés, az operációs rendszer egy betűjelzéssel látja el a kis adathordozót, vagyis innentől kezdve, mint egy teljesen hétköznapi merevlemezt lehet használni, vagyis másolni lehet rá, törölni lehet róla, valamint az összes többi fájl- és könyvtárkezelési eljárást végre lehet rajta hajtani. A készüléken a fejlesztők egy kis zöldszínű LED-et is elhelyeztek, mely a normális működés visszajelzésére hivatott.

A készülék nem igényel elemet, vagy akkumulátort, hiszen az alkalmazott FRAM technológia mindezt lehetővé teszi, de ugyanez a technológia felelős a megfelelő adatátviteli sebességért is. Emellett kiemelendő, hogy az eszköz használatát jelszóval is le lehet védeni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Pali #8
    Elnézést kérek a tisztelt közönségtől. Csak tudjátok elképzeltem amint egy ilyennel flangálok és nem kell majd winchesteket hurcolnom vagy FTP szervert telepíteni a gépemre :)
  • Pali #6
    Ennyiért azt kell mondjam, hogy ...k be a ...t.
  • Pali #5
    Csak sajna $599.00 a 256 megás. Brrr.
  • Pali #4
    http://www.usbdrive.com/order.html

    Bocs Fraczy, de már 256 megás is kapható, és nemsoká jön az 512-es...
  • Pali #3
    Bameg. Ez király. Nyakláncnak se rossz. Vajon vízálló?