Knee

A Western Digital előretör

A Western Digital Corporation kifejlesztette a jelenleg elérhető legnagyobb kapacitású, nagyteljesítményü merevlemezes egységét. Mind a teljesítménnyel szembeni egyre növekvő igényeket, mind az egyre nagyobb személyes adattároló kapacitás szükségét kielégítendő, született meg a 7200 RPM (fordulat/perc) sebességü, három lemezes modell. Ez az új WD Caviar nem kevesebb, mint 80 Gb tárolókapacitást kínál digitális adatainkhoz. A winchestereket jelenleg még csak az OEM vásárlók élvezhetik, de előreláthatólag a gyártó legkésőbb ez év április végén megkezdi a termék szállítását az egész világra.

Az üzleti felhasználók valószínüleg egyrészt a nagy tárolókapacitás miatt fogják tudni nagyon jól használni, hiszen nemcsak a különféle üzleti alkalmazások háttértárigénye növekszik folyamatosan, hanem, az adatállományok, és multimédiás fileok mérete is, másrészt nagy előny a nagy sebesség is, mivel így gyorsabban érhetik el alkalmazásaikat és adataikat. A 7200-as lemezfordulatszámmal üzemelő merevlemez meghajtók ugyanis nagyjából 33 százalékkal gyorsabbak a hagyományos winchestereknél, ami felhasználónként egy év alatt nemcsak órákban, hanem valószínüleg többszáz dolláros megtakarításban is mérhető.

Az egyéni felhasználók evvel a termékkel hozzájutnak ahhoz a többletkapacitáshoz, illetve ahhoz a teljesítménynövekedéshez, ami a nagy helyigénnyel bíró tevékenységekhez, mint a letöltések, a digitális képek tárolása, zene és filmletöltések, internetes játékok illetve otthoni videoszerkesztés, szükséges.

A Western Digital világelső termékszériájában, a "desktop-teljesítmény" kategóriában harmadikként kifejlesztett WD Caviar 7200 rpm-es merevlemezcsalád egyesíti magában a teljesítményből fakadó előnyöket az új, 3 lemezes rendszer által nyújtottakkal, aminek eredményeképp az asztali számítógépek használói számára minden eddiginél gyorsabb elérést tud biztosítani a sokkal több tárolt adathoz és alkalmazáshoz.

A WD Caviarok új generációja ugyanazt a továbbfejlesztett technológiát használja, mint amivel előző modelljeik teljesítményükkel kivívták maguknak a szakma elismerését. A Western Digital eredményesen integrálta a "3-platter" (3 lemezes) technológiát, és a vállalat laboratóriumainak teszteredményeire alapozva, elmondható, hogy elég halk is (33 dBA).

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!