JohnnyCage

Új generációs Cheetah X15 meghajtók

[IDG] A hannoveri CeBit kiállításon a Seagate technologies bemutatta a világ legelső 15000 fordulat/perces meghajtóinak második generációját. A Seagate az új modelleket éppen egy évvel a tavalyi, első generáció megjelenése után jelentette be.

A tavalyi hannoveri (Németország) CeBit számítástechnikai kiállítás szolgált a világ első 15000 fordulat/perces merevlemez-meghajtójának bölcsőjeként. Ekkor mutatta be ugyanis a Seagate Cheetah X15-ös merevlemez-sorozatát.
A napokban megrendezett idei CeBit ismét hasonló bejelentés helyszínéül szolgált a Seagate számára, bár a mostani meghajtók nem hoztak ilyen mértékű változtatásokat. A Seagate Cheetah X15-36LP és X15-36ES második generációs, 15000 RPM-es (fordulat/perc) meghajtók a különféle, igen nagy adatelérési és adatátviteli sebességet igénylő szerverekbe készültek.



Jelenleg kizárólag a Seagate és az IBM kínál 15000 RPM-es merevlemez-meghajtókat, miközben az otthoni és általános célra szánt merevlemezek továbbra is 5400-7200-at fordulnak percenként. Az IBM idén februárban adta ki 15000 RPM-es merevlemez-szériáját, az UltraStar k15-öt.

A Seagate új X15-36LP meghajtói a legnagyobb sebességet igénylő területekre, a nagyteljesítményű "enterprise" szerverek és munkaállomások meghajtójának készült. Henry Fabian, a cég lemezes meghajtók részlegének marketingigazgatója szerint "Ezek a nagyobb és gyorsabb meghajtók az internet-szolgáltatókat és webfejlesztőket célozzák meg, akiknek rendkívül fontos, hogy az adat villámgyorsan elérhetővé váljon."

A Cheetah X15-ES a belépő szintű szerverekbe lett tervezve, mint a vállalati, internet és LAN hálózati területeken használatos szerverek.
Az X15-LP modelltől függően 395-750 dollárba kerül, az X15-ES meghajtók ára pedig 335 és 550 dollár között változik. Az új merevlemezek az év második negyedétől kerülnek forgalomba.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!