JohnnyCage

A Xerox megtiltotta a Win XP béta kipróbálását

[Register] A Xerox a napokban figyelmeztette mintegy 50000 alkalmazottját, hogy semmiképpen ne telepítsék fel a Windows XP bétaváltozatát vállalati számítógépeikre komoly hálózati hiányosságok és hardverkompatibilitási problémák miatt.

A nyomtatókat gyártó óriáscég az elmúlt szerdán egy e-mail körlevelet küldött szét alkalmazottjainak, amelyben arról tájékoztatja a munkatársakat, hogy "péntek, március 30. óta három olyan összeomlás történt a Xerox vállalati hálózatában, amelyek oka bizonyosan Windows XP béta operációs rendszert tartalmazó, a hálózatra kapcsolt számítógép volt".

Az e-mail körlevél arról tájékoztatta a Xerox-dolgozókat, hogy minden vállalati gépen lévő Windows XP béta installáció azonnal letörlendő, és a rendszer (béta) jövőbeni feltelepítése további rendelkezésig tilos. A levél szerint akinek a gépén Windows XP béta operációs rendszert találnak, annak újratelepítik a számítógépét egy másik rendszerrel, és az okozott (anyagi) károkért pedig köteles felelősséget vállalni az alkalmazott.

"A korlátozás folytatólagos megszegése fegyelmi eljárás indítását vonja maga után" - áll a közleményben. A Xerox elmondása szerint a cég egyik kaliforniai létesítményében történt három hálózati összeomlás kiváltó oka izolálva lett. Arról, hogy hány számítógépet érintett az összeomlás, és hány Windows XP béta telepítés volt a gépeken, nem érkezett információ.

A társaság XP-használatot tiltó e-mail körlevele ellenére, amelyben a Xerox vezetősége azt közölte az alkalmazottakkal, hogy a hálózati leállások oka bizonyítottan a Windows XP béta volt, a cég szóvivőnője nem okolja a Microsoftot: A probléma "nem a Microsoft szoftverrel van, hanem egy külső cég eszközével."

A szóvivőnő hozzátette, hogy a Windows XP béta operációs rendszer nem bizonyult kompatibilisnek egy meg nem nevezett hardvergyártó egyik termékével. A gyártó a Xerox elmondása szerint tud az inkompatibilitási problémáról, és dolgozik annak elhárításán.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Laalee #3
    pedig egymara talahatna a ket nagy ceg, a termekeik hasonloak: szarok...