Franczy

Windows XP: újabb megjelenési időpont

[ZDNET] A szoftveróriás Microsoft cég képviselői a szerdai nap folyamán hivatalosan is bejelentették, hogy a sokak által várva várt Windows XP operációs rendszer idén ősszel, október 25-én kerül majd a boltok polcaira.

A témában kicsit jártasabb felhasználók azonban már nem tudják, hogy vajon hihetnek-e ennek a legújabb megjelenési dátumnak, hiszen az elmúlt napokban-hetekben elég nagy zűrzavar támadt a különböző számítástechnikai körökben a Windows XP megjelenési dátumát illetően. Az új szoftver megjelenési időpontjával kapcsolatos korábbi pletykák minden valószínűség szerint azért terjedtek el az interneten, mert a cég eddig már háromszor is eltolta a Windows XP maszter diszkjének, vagyis a végleges kódnak a megjelentetését. Ezek a maszter lemezek egyébként a későbbi bolti verziók, valamint a számítógépek gyártásával foglalkozó cégekhez a hivatalos megjelenési időpontot megelőzően kiszállított Windows XP-k alapját képezik.


Már ketyeg az óra a megjelenésig

A mostani hivatalos bejelentést megelőzően, múlt hét pénteken a Microsofthoz közeli források még úgy tudták, hogy a cég következő generációs operációs rendszere idén ősszel, október 29-én kerül majd a boltok polcaira, de a jelek szerint ezek a források pár napot tévedtek, hiszen a legutóbbi hivatalos álláspont szerint a Windows XP megjelenési időpontja 2001. október 25. A múlt hét pénteki jelentés előtt egy héttel a cég képviselői bejelentették, hogy amennyiben július 25-ig sem sikerül lezárni a Windows XP kódját, akkor fennáll a veszélye annak, hogy az új operációs rendszer csak a következő év első negyedévében kerül majd forgalomba. Ezzel a bejelentéssel egyébként szöges ellentétben állnak a Microsoft cég legfrissebb tervei, miszerint a Windows XP kódját csak augusztus 25-én zárják majd le véglegesen, és október 25-én már fel is tűnhet a boltok polcain az új szoftver.

Mint ahogy arról korábban már beszámoltunk, a számítógépek gyártásával foglalkozó cégek már nagyon várják a Windows XP megjelenését, hiszen az eladási mutatók javulását várják tőle. Így érthető, hogy ezek a cégek örülnek annak, hogy még idén napvilágot lát majd a Windows XP, annak azonban már kevésbé örülnek, hogy várhatóan a nyár végéig kell várniuk arra, hogy a végleges kód eljusson hozzájuk.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Dikkma #3
    Teljesen azért nem mindegy, ezt be kell látnod...
  • Robert #2
    Yap. Full of bullshit.