SG.hu

A brit miniszterelnökkel vív szócsatát Elon Musk, nehezen jöhet ki jól belőle

A milliárdos az elmúlt napokban az általa irányított közösségi médiaplatformon az erőszakos tüntetésekről tett közzé uszító megjegyzéseket, amivel kivívta a miniszterelnök haragját.

Miközben Keir Starmer miniszterelnök megpróbálja megfékezni az erőszakos kitöréseket szerte Nagy-Britanniában, Keir Starmer miniszterelnök szópárbajba keveredett Elon Muskkal, az X közösségi médiaplatform tulajdonosával. Az elmúlt napokban Musk uszító megjegyzéseket tett közzé, valamint mémeket és videókat osztott meg a brit zavargásokkal kapcsolatban több mint 193 millió követőjével az X-en. Az elmúlt héten országszerte fellángolt az erőszak az angol városokban, miután a múlt héten az angliai Southportban halálos késeléses támadás történt, amelyben három lány meghalt egy táncórán.

"A polgárháború elkerülhetetlen" - posztolta Musk az X-en egy olyan videóra reagálva, amely tüzeket mutatott az utcákon és a rendőrséggel szembeszálló zavargókat. Starmer szóvivője azt mondta, hogy "semmi sem indokolja" Musk megjegyzéseit. Azóta Musk folytatta a miniszterelnöknek címzett kommentek közzétételét. "Miért nincs minden közösség védve Nagy-Britanniában? @Keir_Starmer" - tette közzé Musk kedden. Hozzátette, hogy "#TwoTierKeir", utalva a szélsőjobboldaliak állítására, miszerint létezik egy kétszintű rendőri politika, amelyben a szélsőjobboldali csoportokat erősebben ellenőrzik, mint másokat. (A kormány egyik minisztere szerdán visszautasította ezeket a vádakat.) Kedden Musk válaszolt az X-en egy posztra, amely szerint "Nagy-Britannia a Szovjetunióvá válik", hozzátéve: "Komolyan".


Az Egyesült Királyságban tiltott az "olyan elektronikus kommunikáció, amely súlyosan sértő vagy illetlen, obszcén, fenyegető, vagy hamis"

A megjegyzések illeszkednek Musk szélesebb körű törekvésébe, hogy több országban, köztük az Egyesült Államokban, Olaszországban és Venezuelában is befolyásolja a politikát, és időnként elégedetlenséget szít. Musk különösen a bevándorlási politika hangos kritikusa, ezért népszerű a szélsőjobboldali személyiségek körében. Néhányukat azzal segítette ki, hogy visszaállította a moderátorok által kitiltott profiljukat az X-en - ilyen például Tommy Robinson iszlámellenes agitátor, aki megalapította az Angol Védelmi Ligát.

Hétfőn Starmer azt írta az X-en: "Nem tűrjük a mecsetek vagy muszlim közösségek elleni támadásokat", miután a hétvégi erőszakos rendbontások miatt rendkívüli ülést tartott a brit kormány. Musk a videóra azt válaszolta: "Nem kellene aggódnia 'minden' közösség elleni támadás miatt?" Néhány brit törvényhozó azt fontolgatja, hogy Muskot egy parlamenti bizottság elé idézik, hogy válaszoljon az X erőszakban játszott szerepével kapcsolatos kérdésekre. A késelés után gyorsan terjedt az interneten az a téves információ, miszerint a támadó egy szíriai menedékkérő volt, és illegálisan érkezett Nagy-Britanniába hajóval. Annak ellenére, hogy a rendőrség és a kormány tisztviselői cáfolták a hamis állításokat, és a nyilvánosságra hozták a támadás 17 éves Wales-i születésű gyanúsítottjának nevét is, az online kommentek által táplált erőszak továbbra is zajlott.


Elon Musknak nehezére esik elfogadni, hogy az online platformokra is vonatkoznak a törvények

Nagy-Britannia tavaly átfogó online biztonsági törvényt fogadott el, de más országokhoz hasonlóan itt is nehézségekbe ütközik a közösségi médiavállalatok hatékony felelősségre vonása a platformjaikon megjelenő félretájékoztatásért és egyéb gyújtogató tartalmakért. Az európai uniós törvények előírják, hogy a platformoknak erőteljes tartalommoderációt kell végezniük, de a technológiai vállalatok belső politikái és a végrehajtás nem egységesek. Starmer korábban már felhívta a közösségi médiaplatformok figyelmét az erőszak szításában játszott szerepükre, és figyelmeztette a cégek vezetőit - anélkül, hogy megnevezte volna őket -, hogy az online elkövetett bűncselekményeket jogi úton fogják üldözni. "Hadd mondjam el azt is a nagy közösségi médiavállalatoknak és azoknak, akik működtetik őket: a nyilvánvalóan online felkorbácsolt erőszakos rendbontás bűncselekmény, ez az Önök telephelyén történik, és a törvényt mindenhol be kell tartani" - mondta Starmer egy múlt heti televíziós beszédében.

Az elmúlt héten a zavargók felgyújtottak menedékkérőket befogadó szállodákat, üzleteket fosztogattak és bevándorlók tulajdonában lévő vállalkozásokat vettek célba. Több mint 400 letartóztatásra került sor.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kvp #15
    "Ez nem az emberek vedelme, hanem radikalizalodott beteg boszorkanyuldozes."

    Nem az embereket vedik. A politikai rendszert es az uralkodo osztalyt vedik a kulso es belso ellensegekkel szemben. Amig valaki nem okoz kart az uralkodo osztalynak es nem veszelyezteti a rendszert, akkor akar tomeggyilkos is lehet. Csak azert uldozik az utobbi kategoriat, mert a tomeggyilkossag a lakossag koreben nyugtalansagot okoz. Ha nem okozna tarsadalmi felhaborodast, akkor az allam reszerol senkit sem erdekelne. Jo pelda erre az emlitett fiatal nok (gyerekek) elleni nemi eroszak. Jelenleg meg az emberek tobbseget nem zavarja es idaig sokkal hatekonyabb (olcsobb, egyszerubb) volt azok ellen fellepni akik szot emeltek az ugyben. Ez altalaban a globalista vagy imperialista kormanyzatokra jellemzo hozzaallas, de a multban mar tobbszor vezetett forradalomhoz. Ugy nez ki, hogy a kockazatelemzes alapjan a lakossag bekes reszenek elnyomasa jelenleg meg sokkal gazdasagosabb mint a rend es a tarsadalmi beke helyreallitasa.

    ps: Nagybritannia nem a szovjet mintat koveti, hanem az oligarchikus tarsadalmi modellt, ami gyakorlatilag a feudalizmus penz alapu valtozata. A szovjet modellt inkabb az EU kovetne, ahol a kormanyzat akar a milliardosokkal is szembe szall, latszolag elvi alapon. En szemely szerint latni velem az EU viselkedese mogott tobb eros nagytokes lobbicsoport tevekenyseget es kozben az oszinte kommunista szemlelet megjeleneset is, foleg az EU-s parlamenti kepviselok egy reszenek iranyabol.
  • ZenMillitia #14
    "Nagy-Britannia a Szovjetunióvá válik", hozzátéve: "Komolyan" ===> pontosan.
    De a gyomorforgato olimpiai megnyito, meg hogy biologiailag ferfiak vernek noket az olimpian legalisan, es eremmel jutalmazzak, az is ezt erositi. Szal nem csak UK.

    Utoljára szerkesztette: ZenMillitia, 2024.08.08. 19:21:18
  • ZenMillitia #13
    Mikozben a semmiert eroszakkal elrabolnak embereket legitim modon, van pofaja barkinek azt mondani,hogy Elon az uszito? ELON MUSK JO ARC. Aztan pont. Szanalmas kettosmerce. Rohogni fogok, amikor ez a rendszer majd valahogy megdol es osszeomlik. Elvezni fogom a sivalkodasat ezeknek. Ez kb olyan,mint amikor valaki egy edesanyjatol eroszakkal elrabolt borjus szendvicset zabal, a masik kezevel meg simogat egy kutyat, mikozben allatvedokent dolgozik. A valosagban eppugy tamogatja az allatkinzast, mint akik ellen kuzd. Sajat mercejevel megbukott. Hiaba cimkeznek egy elolenyt haszonallatnak attol meg ugyanugy erzi a fajdalmat. Jogszabalyokat meg barmihez lehet gyartani. Ahhoz is, hogy a fold lapos.
    De lehet forditva is, tegyuk fel a borju a szent allat X orszagban a kutya meg a haszonallat, es akkor forditva.
    Fajizmus, kettosmerce, alszentseg. Aki hust eszik, az egye, sajat dontese. EN is ettem mar. De ne hivja magat addig allatvedonek, amig fizet az allatkinzasert. Max SZELEKTIV allatvedonek. Ugyan ez Elonnal..
    Ha valaki elrabol egy not es kap erte kozmunkat, mas meg ezt leirja, ezt a tenyt, hogy gyakrabban bunoznek a migancsok, akkor az meg 12 honapot kap? Ez is kettosmerce. Ez nem az emberek vedelme, hanem radikalizalodott beteg boszorkanyuldozes.
    Utoljára szerkesztette: ZenMillitia, 2024.08.08. 19:18:56
  • nlght #12
    "Továbbá nem iszlamista gyilkolt, hanem egy megzakkant Brit állampolgár, az aki tömeg- és sorozatgyilkos..."

    1. Az egy afrikai lowlife scumbag volt. Ha egy hörcsög istállóban születik, még nem lesz belőle ló.
    2. Nem emiatt zúdultak az utcára az angolok. Ez csak az utolsó csepp volt a pohárban. A töketlen balfék politikusok, a rendőrség és a bíróságok 20 év balfasz munkájával tették tönkre az emberek igazságba és biztonságba vetett hitét.

    Konkrétan most is balfasz volt a rendőrség. Hogy lehet rögtön ilyet mondani, hogy "nem ismerjük az elkövető motivációját, de biztos hogy nem terrortámadás volt". Volt már ilyen késelős terrortámadás Európában. De furcsa, hogy csak fehér gyerekek és a tanár volt megtámadva egy afrikai által. Viszont utána már rögtön terroristázzák a "szélsőjobboldali" tüntetőket. Gyakorlatilag meg akarják reformálni a terrorista szó jelentését. Ilyet max buta vígjátékokban tud elképzelni az ember, erre a valóság ezt nyomja az arcunkba.

    Az a baj, hogy rengeteg eset el se jut a brit médiába. Szépen megszűrik. Gondolom arról a több száz esetről se hallottál, amikor migránsok csak 1-1 embert öltek meg vagy nyomorítottak meg, csak mert sétáltak közterületen és kellett nekik egy célpont, hogy kirabolják és/vagy megerőszakolják az áldozatot. Anglia ott tart, hogy ezeket az esetek nem verik nagy dobra a médiában.
    Kelet-Európában hetekig főhír lenne ezekből az esetekből.
  • nlght #11
    Musk volt már hogy lyukra futott egy-két meme népszerűsítése miatt, de amikor konkrét videókon látni, hogy mit művel a sok barbár afrikai/afgán/pakisztáni/muszlim akkor azok a videók magukért beszélnek.

    De vannak másféle videók is. Pl. amikor Musk megjelentette azt a videót ahol egymás mellé van rakva Keir Starmer beszéde egy migráns riot következményeiről és a másik beszéd a mostani őslakos angol riot követkeményeiről. Miért van ég és föld különbség a következményekben a migránsok javára? Miközben álszent módon equalityról, tehát egyenlőségről beszélünk. Semmi elrettentő ereje nincs a büntetéseknek, nemi erőszaknál és egyéb erőszakos támadásoknál ha migráns vagy akkor enyhe büntit kapsz.
    19 ezer gyereket megerőszakoló migráns bandát irányítasz majd két évtizeden keresztül? Még ki se utasítanak érte az országból. De jaj neked ha antimigráns matricát árulsz az utcán!

    kvp és codaco jól leírták a lényeget!
  • Anonymusxx #10
    Hát úgy látszik, hogy inkább te olvasol álhíreket, mert eléggé fail amit írsz.
    Előttem már írta Kvp h miért..
    A mainstream média iszonyat torzít, nem csoda h badarságokat beszélsz. Az egyszerűbb ember sajnos mindent elhisz amit olvas. És fél Európa kb ilyen szinten van. Csupán annyi a véleménye, amit a médiában olvas, vagy amit a megmondóemberek felbüfögnek.. pl fostyondi, meg a többi madár...
  • kvp #9
    Nem iszlamista, hanem afrikai bevandorlok gyermeke. Azert felteteleztek, hogy muzulman, mert a rendorseg jellemzoen bevandorlo es/vagy iszlamista gyilkossagok eseten nem adja ki a tamado szemelyazonossagat.

    Az "oslakos" angoloknak alapvetoen a nem integralodott bevandorlokkal van a bajuk, teljesen mindegy, hogy honnan jon es milyen vallasu. Marpedig ha a bevandorlok vannak tobbsegben, akkor az oslakossagnak kell integralodnia, lasd az amerikai es az ausztral oslakosok tortenelmet. Az allam ha mar az elejen megnevezi vagy legalabbis azonositja a tamadot, akkor sok eroszakot el lehetett volna kerulni. De nem ez volt a cel.

    Ahogy az irek se harcolnak mar a sajat orszagukert es beengedtek, sot hatalomra is juttattak az uj telepeseket, ugy az angolokkal is ugyanez a helyzet. Csak egy nagyon kis kisebbseg szeretne tenni valamit, de ok se kepesek cselekedni.

    Musk delafrikai. Onnan mar elzavartak a fehereket es azt latja, hogy a teljes nyugati (europai gyokoru) civilizacio pusztulasra van itelve a globalizmus altal. Kb. ugy reagal, mint sok holokauszt tulelo es leszarmazottjaik a modern nyugati (palesztinbarat) antiszemitizmusra es egzisztencialis fenyegeteskent ertekeli.

    A woke ellenessege pedig abbol ered, hogy tisztaban van vele, hogy egy ember genetikaja (jelenleg meg) nem valtoztathato meg, igy minden eugenikai alapu vagy transz kezelest ami sterilizaciot okoz ellenez. Ebben az esetben is csaladi erintettseg miatt ellenzi.

    Miert ellenzi a sterilizaciot, a gyerektelenseget es az osszes tobbi modern nepessegcsokkento eljarast? Mivel biztos benne, hogy ez egy nagyon gyors es vegzetes nepessegoszeomlashoz fog vezetni es nem tamogatja a 4. ipari forradalom eszmeje altal felvazolt modon a munkasosztaly (a lakossag 99.99%-anak) kivezeteset a Foldrol. Szerinte az emberisegnek fejlodnie es terjeszkednie kellene, nem kiirtani sajat magat. Mondjuk van benne valami...
  • Csaba161 #8

    Ez igaz, csakhogy az X-en álhírekkel, hazugságokkal és más maszlaggal hergelik az embereket. Továbbá nem iszlamista gyilkolt, hanem egy megzakkant Brit állampolgár, az aki tömeg- és sorozatgyilkos...
  • Tetsuo #7
    Ez igaz, de nem az "iszlamista söpredék" a legnagyobb gond, hanem azok, akik miatt behódolt Anglia.
  • Kissssss0 #6
    think crime.
    https://x.com/WorldHallOfFun/status/1820799679384174627