SG.hu

MI-rendszert épített ki egy török diák a vizsgán való csalásra

A bonyolult terv rejtett kamerát, egy a kérdéseket feldolgozó MI-modellt és fülhallgatót is tartalmaz.

A török rendőrség letartóztatott és őrizetbe vett egy egyetemi hallgatót, akit azzal vádolnak, hogy egy bonyolult tervet dolgozott ki, hogy mesterséges intelligencia és rejtett eszközök segítségével csaljon egy vizsgán. A délnyugati Isparta tartományban élő, meg nem nevezett diák a bírósági tárgyalást egy börtönben kénytelen kivárni. Az eset az egyetemi felvételi, TYT alatt történt, ez az országos szintű alkalmassági vizsga nagyon meghatározó a továbbtanulás szempontjából, és a nagy tétekkel járó vizsgán való csalás súlyos bűncselekménynek számít.

A rendőrségi jelentések szerint a diák egy inggombnak álcázott kamerát használt, amely a cipőtalpába rejtett mobil modemen keresztül csatlakozott a mesterséges intelligencia szoftverhez. A rendszer úgy működött, hogy a tanuló a gomb kamerájával beolvasta a vizsgakérdéseket, amely aztán továbbította az információt egy MI-modellnek. A szoftver generálta a helyes válaszokat, és egy fülhallgatón keresztül felolvasta azokat a diáknak. Az ispartai rendőrség által közzétett videó bemutatja, hogyan működött a csalórendszer. A videón egy rendőr beolvas egy kérdést, és a mesterséges intelligencia szoftver a fülhallgatón keresztül megadja a helyes választ.


A török rendőrség a diákon kívül egy másik személyt is őrizetbe vett, aki a diáknak segített a vizsga során. A rendőrség felfedezett egy mobiltelefont, amely állítólag képes volt hangokat továbbítani a másik személynek, lehetővé téve a kétirányú kommunikációt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • ZenMillitia #1
    zsenialis. nagyon helyes. kiveve az elajrast. azokat kene bortonbe vinni, akik rameroszakoltak gyerekkoromban azt a sok folosleges haszontalan adatot (tortenelem, irodalom stb) aminek az 1%a eleg lett volna. Es azert is jarna a felelossegrevonas, hogy keves matematikat tanitottak es azt sem eleg gyakorlatiasan....
    Elbukott a lexikalis tudas alapu butitas.