SG.hu

Európai cégek az amerikaiak kizárását követelik az EU-s felhőpályázatokból

A Deutsche Telekom, az Orange, az Airbus és 15 másik uniós vállalat bírálta azt a javaslatot, amely lehetővé tenné az Amazon, a Google és a Microsoft számára, hogy elinduljon a rendkívül érzékeny uniós felhőalapú számítástechnikai szerződésekre kiírt pályázatokon.

Az Európai Unió soros elnökségét jelenleg betöltő Belgium tervezete egy olyan tanúsítási rendszerre (EUCS) vonatkozik, amely a felhőszolgáltatások kiberbiztonságáért kezeskedne, és segítené az EU kormányait és vállalatait abban, hogy biztonságos és megbízható szolgáltatót válasszanak vállalkozásuk számára. A javaslat eltörli az úgynevezett szuverenitási követelményeket egy korábbi tervezetből, amely arra kötelezte az amerikai technológiai óriásokat, hogy közös vállalatot hozzanak létre vagy működjenek együtt egy uniós székhelyű vállalattal az ügyféladatoknak a kontinensen történő tárolása és feldolgozása érdekében, hogy megkapják a legmagasabb szintű uniós kiberbiztonsági címkét.

A belga tervet április 15-én vitatják meg az EU 27 tagállamának kiberbiztonsági szakértői, ami előkészítheti az utat az Európai Bizottság számára, hogy ősszel elfogadja a kiberbiztonsági rendszert. "Az uniós országoknak el kell utasítaniuk ezt a legújabb, szuverenitási követelmények nélküli javaslatot" - közölte a Deutsche Telekom, az Orange, az Airbus és a másik 15 vállalat az országuk hatóságainak és a Bizottság magas rangú tisztviselőinek címzett közös levélben. "Elengedhetetlenül szükséges az EU-székhely és az európai ellenőrzési követelmények beépítése a rendszerbe a külföldi jogszabályok alapján történő jogellenes adathozzáférés kockázatának mérsékléséhez" - áll a levélben. "Ilyen követelmények nélkül az európai adatokhoz külföldi kormányok saját törvényeik alapján hozzáférhetnének, például az amerikai vagy a kínai nemzeti hírszerzési törvény alapján - figyelmeztettek.

Az amerikai IT-cégek komoly bevételre számítanak a kormányzati felhőpiaci projektekből, az EU viszont az illegális állami megfigyeléstől és az amerikai felhőszolgáltatók dominanciájától tart. Az uniós vállalatok szerint az uniós kiberbiztonsági címkének az európai Gaia-X felhőalapú számítástechnikai platform példáját kellene követnie, amelyet azért hoztak létre, hogy csökkentsék az EU Szilícium-völgyi óriásoktól való függőségét, és amely szuverenitási követelményekkel rendelkezik. Szerintük a szuverenitási záradékok hiánya a születőben lévő uniós felhőszolgáltatókat is hátráltathatja a nagyobb amerikai riválisokkal szemben. "Az ilyen követelmények kivonása a rendszerből komolyan aláásná a szuverén felhőmegoldások életképességét Európában - amelyek közül sok már fejlesztés alatt áll vagy már elérhető a piacon" - mondták a vállalatok.

A közös levél aláírói között van a francia EDF energiaipari csoport, a francia OVHcloud felhőszolgáltató és az olasz Aruba, a Dassault Systemes, a német Ionos, a Telecom Italia, az osztrák Exoscale, a francia Capgemini technológiai vállalat és az Eutelsat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • end3 #1
    Mivel az Internet alapvetően Amerika bábáskodása alatt van, a Földet behálózó 4 legnagyobb globalista, IT-cég kartellezése ott valósul meg, - néha legfeljebb adóügyi spórolás szempontjából pakolnak valamit Európába, - ezért hát nehéz lesz a tevékeny részvételük nélkül, tisztán csak uniós "felhőket generálni". Ráadásul az általuk ajánlott backdoor-osra cseréltetik a nyugati világban, az eddig kínai gyártású hálózati eszközöket, a kiépült IT-hálózatokban.

    (Mivel naponta többször is lementik a Földön folyó teljes internetforgalmat, a szintén csak náluk megtalálható mesterséges intelligenciák tanítására, okulására.)

    Ez a hajó már elment. Viszik a rajtuk kívül álló országokban, régiókban megtermelt teljes jövedelem jelentős részét. A jövőben már nem lesz szükségük hagyományos ipari értékek előállítására, elég csak a szoftverek vagy IT-s szolgáltatások díjait besöpörni az egész világról. Ha kicsit megroppanna a pénzügyi rendszer, a költségvetés, azonnal online lehet több pénzt besöpörni ugyanazért a cuccért, még a kisujjukat sem kell mozgatni, vagy elég csak azt.
    Utoljára szerkesztette: end3, 2024.04.14. 08:59:06