Homeboy

Kinának dolgozó Lucent kémek

Az Amerikai Szövetségi Nyomozóiroda, az FBI letartóztatta a Lucent Technologies két munkatársát valamint egy New Jersey-beli cég vezetőjét. A vád ellenük, hogy több a Lucent által titkosnak minősített információt adtak át egy a kínai kormány által irányított telekommunikációs cégnek.

A három férfi vállalkozást alapított melynek célja, hogy a Lucent által kifejlesztett technológiai megoldásokat eladja. A ComTriad Technologies néven bejegyzett vállalkozás 1.2 millió dollárt kapott finanszírozási célokra a Datang Telecom Technology Company-tól, mely cég Pekingben kommunikációs eszközök gyártásával foglalozik. A ComTriad az összeg fejében 51 százelékos részesedést igért a kínai cégnek.

A Lucent, mely Amerika legnagyobb telekommunikációs eszközök gyártásával foglalkozó cége kijelentette, hogy belső biztonsági szolgálata már februárban gyanút fogott. Az F.B.I. hozzájutott a 3 fő e-mailjeihez és rájöttek, hogy PathStar nevű Lucent-termék forráskódját és programnyelvét saját, jelszóval védett weboldalukra töltötték fel még januárban.

A két Lucent alkalmazottat, akik kínai állampolgárok, tegnap letartóztatták míg harmadik társukat szintén őrizetbe vették. Összesküvéssel vádolják őket melyért akár 5 év börtön- büntetést és 250,000 dolláros büntetést kaphatnak.

Néhány magas rangú politikus azonban aggályosnak tartja a letartóztatást különösen azok után, hogy a múlt hónapban egy amerikai kémrepülőgép ütközött össze egy kínai vadászgéppel.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!