Mortimer

10 millió dollár Kínának kutatásokra

Az Internetet megcélzó kínai technológiai kutatások 10 millió dolláros támogatást kaptak a hongkongi iparmágnástól, Li Ka-shing-től.



A kínai internetfelhasználás robbanásszerűen terjed

A férfi az adományt a Qinghua Egyetem számára ajánlotta fel, hogy így segítse az Internetes technológiák következő generációjának kifejlesztését.

A kutatások az úgynevezett "Internet Two-t", az Internet Kettőt célozzák meg. Az új technológia segítségével az új számítógépes hálózat ezerszer gyorsabb lenne a mainál, miközben sokkal nagyobb biztonságot, és stabilitást nyújtana a felhasználóknak.

A projektet az Oktatási Minisztérium 5 millió dollárral támogatta meg. A világon több mint 170 egyetem folytat az Internet Kettővel kapcsolatos kutatásokat.

"Az ázsiai országok lemaradtak az első Internetes technológiának a kifejlesztésében. Az Internet Kettővel kapcsolatos kutatásokkal úgy hiszem, hogy csökkeni fog a köztünk és a nyugati országok között tapasztalható lemaradás." - mondta Li Ka-shing az adományozási ceremónián.

Kína lelkesen próbálja népszerűsíteni az Internetet az országban gazdasági és propaganda célokból kifolyólag. Ennek ellenére bosszantó porszem az állam szemében, hogy hiába próbálnak mindent megtenni, néha kormányellenes információk jutnak el a kínai szörfözőkhöz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!