JohnnyCage

Ismét elszakadt a Kína-USA internetkábel

[IDG] A néhány héttel ezelőtti eset után az Egyesült Államokat Kínával összekötő tengeralatti telekommunikációs kábel pénteken ismét elszakadt, erősítették meg az ügyben illetékesek.

A tengeralatti, nagysebességű kommunikációt bonyolító adatkábel, amely az internet kínai részét köti össze az Egyesült Államokkal néhány héttel ezelőtt elszakadt, teljes fennakadást okozva az internetezők elérésében Ázsia nagyrészén. A legújabb hírek szerint a kábellel ismét történt valami, amely teljes leállást okozott az Ázsia-Amerika között lebonyolódó internetes adatforgalomban.

Akárcsak néhány hete, a kábel meghibásodásának oka most sem ismert, de valószínűsíthető, hogy egy halászhajó leeresztett, majd felhúzott horgonya szakította el azt, mondta Carrie Chan, a Teleglobe Hong Kong menedzsere. A kábel igen nagy, 80 Gbps sebességű, és az egyik legfőbb kommunikációs vonal a két földrész között. Kína internetezőinek helyzetét tovább rontja a tény, hogy az ázsiai weboldalak nagyrésze amerikai szerveren van, amelyek így nem elérhetőek.

Az UUNet Technologies Inc., amely öt 155Mbps sebességű adatvonalat bérelt a hong kong-i Pacific Century CyberWorks Ltd.-től (PCCW) azóta helyreállította kapcsolatát az USA-val, miután a PCCW átirányította forgalmát egy másik kábelre, közölte az UUNet egyik szóvivőnője.

A kábel legutóbbi, február 9-ei elszakadásához hasonlóan a mostani szakadás is Shanghai környékén történt, közölte az UUNet szóvivőnője. Az internet-forgalom péntek reggel 8 órakor állt le. A kábel eredetileg egy második szárnnyal is el van látva, amely hiba esetén lebonyolíthatná az adatforgalmat, de ez jelenleg nem működik, így a szolgáltatóknak más kábelekre, esetleg műholdakra kell irányítaniuk a forgalmat. Az átirányítás azonban körülményes, az eredmény pedig harmatos.

Az elemzők szerint az utóbbi hetek eseményei pontosan rávilágítanak, hogy az ázsiai internet, amely mindössze néhány tengeralatti kábellel csatlakozik a többi földrészhez, milyen sérülékeny.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • ATi #2
    tudnám minek ez a kábel a kínaiaknak, mikor ők egy elszigetelt internetet akarnak csinálni, hogy jól tudják cenzúrázni
  • kowajano #1
    cumiznak megint a kinaiak :)