daweed

Több rendőrt a cybertérbe!

Egy USA kongresszusi javaslat szerint, a gyermekpornó megállítására a helyi és állami vezető szerveknek egyre több energiát kell befektetniük a rendőri erők kiképzésére, hogy elfoghassák az internetes bűnözőket.

Az új törvények bevezetése helyett a kongresszusi küldöttek inkább az internetes biztonsági szakemberek képzésébe fektessenek több energiát, hogy gyorsan és könnyen felismerhessék az esetleges veszélyeket, amik a gyermekeket fenyegetik, mondjuk a közkönyvtárakban és az iskolákban miközben a neten barangolnak.

Az új eljárásokról szóló javaslatokat október 21-én juttatják el a Capitol Hill-re, megtárgyalás céljából. Úgy gondolják, hogy a kormánynak sokkal több pénzt és megbecsülést kell nyújtaniuk a webrendőrségnek, ahol az ő szakértelmük hatalmas dollármennyiségek felett rendelkezik.

A beadvány ipari vezetői elhatárolódnak attól, hogy az internet szolgáltatókat okolják a gyermekpornó terjedéséért. Inkább arra akarják rávenni az embereket, pontosan jelöljék meg az oldalaik tartalmát, hogy aztán a gyermekek elkerülhessék azokat. A csoport arra is rá akarja venni a "felnőtt iparágat", hogy ne használjanak pornót reklámozó bannereket, ahonnan egy kattintással eljuthatnak a gyerekek a nem kívánatos oldalakra. Azt javasolják, hogy a kongresszus tiltsa be ezeknek a használatát.

Az új beadványt egy régebbi törvényjavaslatból alakították át, ami azt kérte, hogy a "káros" oldalakra csak egy bankkártya szám vagy hasonló kód beadása után lehessen csak belépni. Ezt viszont már többen megtámadták, mert alkotmányellenesnek tartják.

A jelenlegi javaslat nagyban eltér ettől. Az ügyvédek szerint a cél ugyan az, de a filozófia teljesen más. Felhívják a figyelmet, hogy jelenleg is legalább 100000 gyermekpornóval foglalkozó oldal van a neten. Mert habár az FBI egy nagyon sikeres hadjáratot folytatott a gyermekpornó terjedése ellen, az internet nemzetközi elterjedése nagyon megnehezíti a dolgukat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!