JohnnyCage

Az Ericsson elveszítette harmadik helyét

[Reuters] A Reuters információja szerint a súlyos problémákkal küszködő, telekommunikációs eszközöket gyártó svéd Ericsson elveszítette a harmadik legnagyobb mobiltelefon-gyártója címet, amelyet a német Siemens AG szerzett meg.

A német Siemens a cég elmondása szerint 6,9 millió mobiltelefont adott el a januártól márciusig tartó időszakban. Az Ericsson ehhez képest csak mintegy 700 ezerrel kevesebbet, megközelítőleg 6,2 millió darabot értékesített ugyanazon időszakban.
Az Ericsson az elmúlt héten 482,8 millió dolláros adózás előtti veszteséget jelentett be az első negyedév lezárásaként. A svéd társaság a bejelentéssel egyidőben arra is figyelmeztette az érintetteket, hogy a társaság várhatóan a második negyedévet is hasonló deficittel zárja majd. Az Ericsson alkalmazottainak több, mint egyötödét, összesen mintegy 22 ezer embert bocsájt el a cégtől, amelynek célja a költségek csökkentése.

"A Siemens első alkalommal van a világ piacának harmadik helyén" - közölte a társaság egy sajtótájékoztató alkalmával. "A Siemens az első negyedévben összesen 6,9 millió mobilkészüléket adott el világszerte." A világ mobiltelefon-piacát jelenleg a finn Nokia vezeti közel 40%-os piaci részesedéssel. A Nokia-t az amerikai Motorola követi a második helyen.


Balra Kurt Hellstroem, az Ericcson, jobbra Otto G. Zich, a Sony ügyvezető igazgatója;
a két cég kedden kötött stratégiai szövetséget

Az Ericsson szerint az idei évben összesen mintegy 430-480 millió mobiltelefon kerül eladásra. Az elemzők úgy vélik, a Siemens előretörésének nincs komoly gazdasági jelentősége, és inkább csak presztizsharcról van szó. "Az, hogy valaki a második, a harmadik vagy a negyedik, igazából nem számít. Ami fontos, az a piaci részesedés, amit az Ericsson folyamatosan veszít el" - mondta Gunnar Andersson, a stokholmi Handelsbanken elemzője.

Az Ericsson elmondása szerint a cég piaci részesedése a tavaly évvégi 10%-ról 7-8%-ra esett vissza az első negyedévben. A társaság ennek ellenére mindent megpróbál a korábbi piaci helyzetének visszaállítására. A cég a napokban közölte, hogy mobiltelefon-üzletágát egyesíti a japán Sonyval.
A Sony-Ericsson közösvállalat, amely október 1-én kezdi el működését, az Ericsson reményei szerint segít majd visszanyerni az elveszített piaci részesedést.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • havercsotány #19
    paff
  • Otisz #13
    Nekem először egy Ericsson T10-esem volt. Semmi gond nem volt vele soha.Egyetlen hátránya volt a Nokia készülékekkel szemben: nem volt grafikus kijelzője, de az én részemre ez nem is volt lényeges. Utána vettem egy Siemens S25-ös telót. Erre a készülékre azt mondom, hogy király volt.Minden szuperált rajta.
    Most egy Ericsson T20-asom van.Ez sem rossz telefon, de a menüje egy kicsit lassú.Főképp amikor tele van pakolva mindenféle SMS-el, címekkel + stb...
    Mostmár viszont jó lenne egy Siemens SL45-ös készüléket venni. :-)
    Minden +van már hozzá(elszántság, akaraterő...)...csak pénz nincs.:-((
    Akinek esetleg van 1 ilyen telcsije, jó lenne, ha írna róla pár szót, hogy mennyire jó, vagy esetleg nem jó.
    Köszi.
  • Scooter #5
    Akkor is a NOKIA a király!!!
  • Laalee #1
    hihi jokis telkok lesznek a sony RXon ok. sok sikert... kar lenne egy ilyen jo gyartoert.