Gyurkity Péter

PlayStation mobilon gondolkodik a Sony

Bár a cég - pontosabban a Sony Ericsson - egyelőre csak a lehetőséget ismeri el, előfordulhat, hogy kellő fantáziát látnak egy PlayStation mobil piacra dobásában. Az időpontról és a végleges döntésről nincs hír.

Az érdekes lehetőségről Peter, a Sony Ericsson külsős játékfejlesztéseket felügyelő partnerigazgatója beszélt a brit PocketGamer oldalnak adott interjúban. Ebben többek között elismerte, hogy vizsgálták egy ilyen mobil piacra dobásának lehetőségét, de eddig nem látták megalapozottnak azt a feltételezést, hogy egy ilyen termék kellő mértékben megmozgatná a rajongókat. Ez a helyzet azonban változhat, bár az esetleges új fejlesztésekről csak nagyon óvatosan nyilatkozott az igazgató.

Márpedig a lehetőség nyilván fennáll, hiszen a cég több különböző márkanév alatt mutatott már be mobiltelefonokat, így a Bravia, CyberShot és Walkman nevek sem maradtak ki a szórásból. Ezek után több mint logikusnak tűnhet egy PlayStation mobil elkészítése, ám a cég ezt nem szeretné elsietni. Ahnegard elmondása szerint nem fognak csak azért piacra dobni egy új terméket csak azért mert ez módjukban áll - előtte igyekeznek felmérni a várható reakciókat és fogadtatást. Itt óvatosságra inti őket az a tény, hogy a hordozható PSP közel sem tudott olyan sikereket elérni, mint a Nintendo hasonló fejlesztései.

Márpedig a márkában óriási lehetőségek rejlenek, elég csak az eddig értékesített konzolok számára gondolni. Ez mára meghaladta a 200 milliót, ami nem kis eredmény, még akkor sem, ha ez három generáció összesített adata. A mobiltelefonoknál azonban akadályt jelenthet a méret, az ezzel járó kis kijelző, ami nem túl kedvező a játékoknak. Ráadásul már most is számos készülék érkezik beépített játékokkal és egyéb funkciókkal, amelyek ronthatják egy kifejezetten játékosoknak szánt sorozat esélyeit. Mindazonáltal, amennyiben a cég kellő fantáziát lát egy ilyen termékben, nem fogja kihagyni a kínálkozó lehetőséget.

Ahnegard nem is zárta ki ennek bekövetkeztét, főleg a karácsony előtti ünnepi időszak közeledtével - már csak azt kell eldönteni, hogy ez melyik karácsony is legyen.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • jin #12
    De, azok. Kezdjük ott, hogy a DS előbb jött ki. A másik az, hogy a nindedo a retrot kínálja, ezért veszik. A százéves NES SNES portokat, amit már dögunalomig ismerünk.
  • Tinman #11
    Vannak akik a játékokért játszanak és nem a 3D rejszért.
    Te az lehetsz, aki szerint "a C64 is egy nagy nulla lehetett, hiszen 1 MHz... pff már a mobilom is emulálja"

    Nézd meg, hogy mennyi NDS ment el eddig és mennyi PSP... azért az emberek mégsem olyan hülyék.
  • jin #10
    Ac DS egy kula. Már a psp is emulálja.
  • gyuri12 #9
    playboy
  • piskota666 #8
    Majd a PSP-t ruházzák fel mobilképességekkel.
  • kvp #7
    "Akkor inkább egy DS mobil ;)"

    Olyan mar van. Ahogy tv tuner, ugy gsm kartya is kaphato a nintendo gepeihez. Egy gsm kartya tulajdonkeppen csak egy soros porton csatolt modem, tehat csak egy gameboy kompatibilis soros portot kell a keszitonek osszehoznia es ahhoz hozzakotni egy ipari gsm kartyat. A szoftver nem tud tul sokat, de telefonalni, sms-ezni lehet vele. Az eredeti aramkor fent volt valahol a hackaday-en is.
  • zola2000 #6
    Akkor inkább egy DS mobil ;)
  • Tinman #5
    Vau-vau.
  • lipike008 #4
    Az a baj ezzel, h tuti drágább lenne mint a PSP. Kutyának sem érné meg.
  • kuci06 #3
    keleten már van ;)
    http://www.wapzona.hu/index.php?kategoria=hirek&cikkid=1628