JohnnyCage

Opera webböngésző a Sony Ericsson P800-hoz

A Sony Ericsson P800-as smartphone mobiltelefonok felhasználói a jövő héttől letölthetik készülékükre az Opera Software új webböngésző programját, amely kifejezetten a hordozható eszközökhöz készült.

A Small-Screen Rendering (kisképernyős megjelenítés) elnevezésű technológiát még tavaly októberben jelentette be az Opera Software. A megoldás azóta megérett a piaci bemutatásra, így a Sony Ericsson új intelligens mobiltelefonjának felhasználói tábora számára lehetőség nyílt a weboldalak teljesértékű megjelenítésésre.

A nagyméretű monitorokra tervezett weboldalak kis kijelzőkön való megjelenítése komoly problémákat vet fel. Az Open Mobile Alliance szövetség a problémák megoldására azt javasolja, hogy készüljön a weboldalakból egy kis kijelzőjű készülékekre szánt változat is. Egy másik megoldás szerint a készülék beolvassa a teljes weboldalat, amelyet a felhasználó mindig egy kisebb, görgethető ablakon keresztül lát.

Az Opera Software egy olyan megoldást valósított meg Small-Screen Rendering technológiájával, amely lehetővé teszi a weboldalon megjelenített tartalmak átrendezését, így a felhasználónak nincs szüksége a weblap vízszintes irányú görgetésére.

A kisméretű kijelzővel rendelkező készülékekhez kifejlesztett webböngészők megjelenése várhatóan újabb frontot fog nyitni a böngészőháborúban, amely az asztali számítógépek szegmensében a Microsoft Internet Explorer elsöprő győzelmét hozta. Az új teületen könnyen megváltozhatnak az erőviszonyok.

A Sony Ericsson P800-as mobiltelefonok felhasználói jövő hétfőtől ingyenesen letölthetik az Opera új böngészőjét a készülék hivatalos weboldaláról.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • NasaTm #8
    Hehe ezt csak akkor arulom el, ha erdekel a dolog :) Ha kell irj az e-mail cimemre :)
  • NasaTm #6
    180e tudok neked szerezni !
  • NasaTm #1
    Nagyon utos kis mobil ez.
    Bar inkabb hivjuk csak olyan PalmTop-nak amivel lehet telefonalni is :)
    Viszont a meretei hat, hogy is mondjam 12x6x3 eleg tomzsike.