SG.hu

Akár 50 ember dolgozhat együtt a Microsoft új eszközével

A Microsoft elérhetővé tette a Microsoft Loop próbaverzióját, amely egy olyan együttműködési központ, amely az Office-alkalmazások közötti munkavégzést, valamint a feladatok és projektek kezelésének új módját kínálja.

A Microsoft a Loopot a világjárvány és a hibrid munka terjedése idején fejlesztette ki, hogy segítsen betölteni a virtuális csapatokban végzett munka hiányosságait. A Notionhoz hasonlóan a Microsoft Loop is tartalmaz munkaterületeket és oldalakat, ahová feladatokat, projekteket és dokumentumokat lehet importálni és rendszerezni. Ami azonban megkülönbözteti a kettőt egymástól, az a Loop megosztható komponensei, amelyek segítségével bármely lap valós idejű tartalomblokká alakítható, amely beilleszthető a Microsoft Teams, az Outlook, a Word és a Whiteboard alkalmazásokba. A Loop komponensek folyamatosan frissülnek és szerkeszthetők, és bárkivel megoszthatók. A táblázatot, amelyen kollégáinkkal együtt dolgozunk Loop-komponensként beilleszthetjük egy Teams-üzenetbe vagy Outlook e-mailbe, és a táblázat bármilyen szerkesztése tükröződik, bárhol is van beágyazva vagy megosztva.


A Loop oldalai olyanok, mint az üres vásznak, ahol az emberek megoszthatják tartalmaikat és együttműködhetnek, a kezdeti sablonok pedig úgy vannak kialakítva, hogy segítsék az elindulást. A szoftver egy munkaterület létrehozásakor megkeresi az összes releváns Office-dokumentumot, és azok könnyen hozzáadhatók. Címkéket, képeket, emojikat, táblázatokat és egyebeket illeszthetünk be, vagy összekapcsolhatjuk a javasolt fájlokat. A közös Word- vagy a Google Dokumentumokhoz hasonlóan egy Loop munkaterületet egyszerre akár 50 ember is szerkeszthet. Ez nagyon sok, tekintve, hogy a Microsoft tesztjei alapján jellemzően 2-12 fő vesz részt egy projekten.


Mobilon is használható, mert habár egy telefon nem a legkényelmesebb módja a dokumentumok létrehozásának, de így útközben, a számítógéptől elvágva is ellenőrizhetjük jegyzeteinket, vagy feljegyezhetünk egy fontos dolgot. A mobil alkalmazást fotók, ötletek és egyéb dolgok rögzítésére tervezték. "Ez nem arról szólt, hogy megpróbáljuk egyszerűen csak megismételni az asztali felhasználói élményt, hanem tényleg azon gondolkodtunk, hogy hogyan tudjuk leginkább megkönnyíteni a mobilon való fogyasztást és megőrizni a könnyű szerkesztést" - magyarázta Ron Pessner, a Microsoftnál a Loopon dolgozó programmenedzsment igazgatója.


A Copilot rendszer hozzáadását jelenleg tesztelik. A mesterséges intelligencia által vezérelt javaslatok segítségével ötletbörzét vagy tervezetet hozhatunk majd létre, a Microsoft pedig úgy alakítja át a Copilotot, hogy támogassa a többszereplős használatot, amelyben a felhasználók közösen tehetnek fel kérdéseket a chatbotnak és láthatják a válaszokat. A válaszok valós időben jelennek majd meg, azok szabadon szerkeszthetők majd megoszthatók lesznek Outlookban és Teamsben. A Microsoft-fiókkal rendelkező felhasználók már kipróbálhatják a Loopot a webes alkalmazáson keresztül.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • dyra #2
    A WeKan szintű kanban alkalmazások kb az a szint amit az emberek még atlatnak és tudnak használni. Ez réteg cucc.
  • kvp #1
    Ha ezt sikerulne integralni a teams-el is, akkor szinte teljesen automatizalhatova valna a project-ek kezelese. Tehat MI generalt project tervekre, MI generalt valaszok szuletnenek, amire MI generalt kod keszulne, amit MI tesztelne, vegul az MI irna a dokumentaciot rola.

    Persze tudjuk, hogy a mostani MI megoldasok szintaktikailag helyes, szemantikailag hibas valaszokat adnak, de ahhoz ember kellene, hogy ezt eszrevegye. Ha teljes mertekben automatizalhato minden, akkor a garbage in - garbage out elv alapjan lehetne a jovoben fejleszteni. (es ez egeszen addig nem is derul ki, amig egy ember ki nem probalja az elkeszult termeket)

    ps: A mai szilicium volgyi project-ek jelentos reszeben a tenyleges mernoki munkat csak az alkalmazottak egy kis resze vegzi, mindenki masnak tokeletes lesz a cikkben leirt technologia.