Berta Sándor

Micro-LED-ek kerülnek a Samsung kiterjesztett valóság eszközeibe

A dél-koreai konszern egyre több területen épít a technológiára, 5000 pixel per inch (ppi) pixelsűrűséget szeretnének elérni az OLED-nél jóval magasabb fényerő mellett.

A Samsung Display egy ideje már készít micro-LED képernyőket, amelyeket elsősorban az üzleti ügyfeleknek értékesít, mert ezek a kijelzők még mindig nagyon drágák. Az Electrek dél-koreai hírportál most azt közölte, hogy a társaság az OLED helyett micro-LED képernyőket szeretne alkalmazni a jövőben a kiterjesztett valóság termékeihez. A cég a döntését azzal indokolta, hogy a kiterjesztett valóság tartalomhoz nagy fényerőre van szükség és ezen a területen a micro-LED-ek előnyben vannak az OLED-ekkel szemben.

Ugyanakkor a Samsung Display rámutatott arra is, hogy a virtuális valóság és a kiterjesztett valóság technológiák különböző követelményprofilokkal rendelkeznek. A kiterjesztett valóság eszközök esetében az OLED-kijelzők még mindig gyakori megoldásnak számítanak. A virtuális valóság esetében azonban más a helyzet, mivel a valós világot összekapcsoljuk a digitális tárgyakkal, ezért magasabbak a fényerősséggel szemben támasztott követelmények. Mindezek mellett a panelnek könnyebbnek és kisebbnek kell lennie.


Kim Min-woo, a Samsung Display vezetője kiemelte, hogy jövő magas minőségű virtuális valóság képernyőihez legalább 5000 pixel per inch (ppi) szükséges. Az egyes képpontok közötti távolság legfeljebb 5 mikrométer, míg a részpixelek közötti távolság maximum 3 mikrométer lehet. A menedzser hozzátette, hogy a következő generációs kiterjesztett valóság kijelzők, amelyek fejlesztése javában zajlik, már a micro-LED-ekre, ezen belül is a MicroLED on Silicon (LEDoS) technológiára fog épülni. A panelgyártó hosszú távú célja egy 6600 ppi felbontású LEDoS-kijelző kifejlesztése.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • KisKZ #2
    Ennek fuss neki mégegyszer!
    "..A virtuális valóság esetében azonban más a helyzet, mivel a valós világot összekapcsoljuk a digitális tárgyakkal, ezért magasabbak a fényerősséggel szemben támasztott követelmények..."
    AR-t akartál írni gondolom.
  • Sir Cryalot #1
    Ingyenreklám junkie-kká váltak a marketingesek