Berta Sándor

Az NXP-t és az Infineont is megveheti a Samsung

A dél-koreai konszern az egyik vagy akár mindkettő európai társaságot is megszerezheti.

A Business Korea értesülései alapján a Samsung Electronics felvásárlási kívánságlistájának elején két nagy európai IT-cég is található, az egyik a német Infineon Technologies AG, míg a másik a holland NXP Semiconductors NV. Az utóbbi túl drága lehet a dél-koreai vállalat számára, de az Infineon egyre inkább potenciális jelöltnek számít. A Samsung nagyon jó helyzetben van, hiszen 101,4 billió wonnal, vagyis 85 milliárd dollárral rendelkezik felvásárlási célokra.

Az NXP Semiconductors hónapok óta a Samsung felvásárlási terveinek titkos favoritjának számít és ez még akkor is, ha konkrétan soha nem nevezték meg. A gyártó előnyei között van a birtokában lévő rengeteg tudás és tapasztalat, a számos saját üzem, a közel tízezer szabadalom és a közel 30 000 alkalmazott. Ez egy rendkívül érdekes komplett csomag.

Új név viszont a listán az Infineoné, amelynek több mint 50 000 dolgozója van, 20 gyára és számos kutatási és fejlesztési központja. A teljes átvétel szinte lehetetlennek tűnik, sokkal valószínűbb egy részleges felvásárlás. Kérdéses ugyanakkor, hogy az európai hatóságok zöld utat adnak-e majd bármelyik tranzakciónak, hiszen amennyiben igen, akkor például az európai autóipar még inkább függővé válhat a külföldi tulajdonosoktól és azok tőkéjétől.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!