Berta Sándor

Texasban épít gyárat a Samsung

Október elején a Reuters szellőztette meg azt az információt, hogy a Texas állambeli Williamson megyében épülhet fel 17 milliárd dollárból a Samsung Electronics legújabb chipkészítő üzeme, amelyben összesen 1800 alkalmazott dolgozik majd. A megye komoly kedvezményekkel és a stabil áram- és vízellátás ígéretével csábította az óriáscéget.

Most a dél-koreai konszern hivatalosan is bejelentette, hogy az építkezés 2022 első felében kezdődhet el és a beruházás segítségével a csúcstechnológiás szektorban 2000 munkahely jöhet létre, amelyekhez további több ezer új állás kapcsolódhat majd.

Az új létesítményt Taylorban építik fel. A beruházásért számos tengerentúli régió és város versenyzett, köztük volt New York is. A Samsung Electronics már rendelkezik egy texasi gyárral, amely Austinban található, de az sokkal kisebb a tervezett üzemnél, amely öt négyzetkilométeren terül majd el. Az egyelőre nem derült ki, hogy a dél-koreai vállalat milyen chipeket akar készíteni Taylorban. Valószínűnek tűnik, hogy mobil eszközökbe és önállóan közlekedő autókba beépíthető megoldások fognak készülni a létesítményben.

A Samsung a döntésével az Intel és a Taiwan Semiconductor Manufacturing (TSMC) példáját követi, hiszen mind a két vetélytársa az amerikai egyesült államokbeli gyártókapacitásait bővíti, miután Joe Biden amerikai elnök több milliárd dolláros támogatásokat ígért a chipgyártó és -fejlesztő cégeknek a beruházásokért cserébe. A cél az, hogy így ellensúlyozzák az autóiparban lévő chiphiány káros hatásait és az ázsiai gyártás térnyerését.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!