Gyurkity Péter

Lezárt kijelzőkön is jönnek a reklámok

Ázsia után a legnagyobb nyugati piacon is megjelenik a startup előre telepített szoftvere.

Az okostelefonok elterjedésével a reklámok is egyre gyakrabban bukkantak fel hordozható készülékeinken, a téma viszonylag gyakran szerepel oldalunkon. Nemrég arról olvashattunk, hogy a tengerentúlon már reklámokkal fizethetünk mobilos csomagunkért, most pedig a lezárt kijelzőket veszi célba egy startup.

A napokban külsős beszámolókban adtak hírt arról, hogy bennfentesek állítása szerint már zajlanak a tárgyalások az ázsiai régióban komoly pozíciókkal rendelkező, többek között a Google által is támogatott Glance, valamint több amerikai mobilszolgáltató között, mégpedig előbbi szoftverének mielőbbi alkalmazása kapcsán. Bár a pontos részleteket még nem ismerjük, a forrás pedig saját nevét sem volt hajlandó elárulni, nagyon valószínű, hogy a lezárt kijelzőn megjelenő ajánlatok és reklámok hamarosan a legnagyobb nyugati, vagyis amerikai piacon is megjelennek majd, ezt pedig belátható időn belül Európa követi majd a sorban, hiszen a cég azt már korábban jelezte, hogy globális terjeszkedésre készülnek.

Érdemes ezzel kapcsolatban gyorsan megjegyezni, hogy a platform az ázsiai régióban már több mint 400 millió készüléken van jelen, bár a felhasználók jó része (olykor pedig maguk a forgalmazók) nagyon gyorsan letiltják az alkalmazást, amely előre telepített formában érkezik, vagyis annak teljes eltávolítása a legtöbb esetben nem megoldható. A cég ma már több mint 2 milliárd dollárt ér, saját platformjuk tulajdonképpen a lezárt kijelzőn jelenít meg olyan ajánlatokat és egyéb tartalmakat, amelyek a felhasználók szokásainak felmérése alapján minősülnek érdekesnek és személyre szabottnak. Ezzel szerintük jóval nagyobb arányban valósítható meg az előfizetéses tartalmak igénybe vétele, bár nyilván sokakból inkább ellenérzést váltanak ki a megoldással.

A várakozás szerint két hónap múlva, szeptemberben jöhet el az amerikai rajt, az európai debütálásról egyelőre még nincs szó.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!