Berta Sándor

Oroszország - a UnionPay nem váltja ki a MasterCardot és a Visát

A bevezetett szankciók miatt lehetetlenné vált az államban a hitelkártyák használata.

Miután a MasterCard és a Visa kivonult Oroszországból, a helyi bankok arra számítottak, hogy Kínától kaphatnak segítséget azáltal, hogy megállapodnak a UnionPay nevű kínai pénzügyi szolgáltatóval. Minderre azért is szükség volt, mert a MasterCard és a Visa kivonulása nem csupán az internetes kereskedelemre van hatással, hanem a külföldön való pénzfelvételre és fizetésekre is. A UnionPay jelen van Oroszországban, azonban 2020-ban csak a hitelkártya-használat 1 százaléka bonyolódott a rendszerén keresztül.

Most azonban a UnionPay az első egyeztetések után jelezte: nem akar együttműködni a Sberbankkal, amely jelenleg a legnagyobb orosz pénzintézet. Más bankokkal is megszakadtak a tárgyalások - erről számolt be az RBC és a The Moscow Times. Az RBC idézett egy névtelen banki forrást, amely kiemelte, hogy a projektet egyelőre jegelték.

A UnionPay rendkívül nehéz helyzetben van, ugyanis az ügyfelei nem tudtak a bank- és a hitelkártyáikkal fizetni Ázsiában, Európában, Izraelben és az Amerikai Egyesült Államokban sem. Konkrét okok nem derültek ki, de a cég attól tart, hogy egy esetleges kooperáció miatt ő is a nyugati szankciók célpontjává válik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!