Berta Sándor

Márciusban indul a Rossgram

Orosz szoftverfejlesztők megoldást keresnek a jelenleg kitiltott Instagram pótlására.

A Reuters arról tudósított, hogy orosz programozók Instagram-alternatívát indítanak március 28-án és az ajánlat neve Rossgram lesz. A szolgáltatás olyan kiegészítő funkciókat kínál majd, mint a közösségi finanszírozás és a bizonyos tartalmakhoz való fizetős hozzáférés. Mindezt Alexander Zobov, a kezdeményezés PR-igazgatója írta meg a VKontakte nevű orosz közösségi hálózaton.

A menedzser közölte, hogy Kirill Filimonov és fejlesztőcsapata már készen állt a bekövetkezett fordulatra és úgy döntöttek, hogy nem hagyják ki azt a lehetőséget, hogy létrehozzák a honfitársaik által kedvelt népszerű közösségi platform orosz megfelelőjét. Mindezek után nem meglepő, hogy a Rossgram alkalmazása az Instagram szoftverére fog hasonlítani és az orosz fejlesztők a VKontakte oldalán a programot "orosz Instagramnak" nevezték.

Az orosz tömegtájékoztatási és távközlési hatóság, a Roszkomnadzor hétfő óta blokkolja az Instagramhoz való hozzáféréseket, miután a Meta Platforms a múlt héten engedélyezte a közösségi oldalai regisztrált tagjainak, hogy az Ukrajna elleni orosz inváziót elítélő és az invázióban résztvevők halálát kívánó bejegyzéseket tegyenek közzé. Ezzel párhuzamosan az orosz hivatalok legalább 15 további oldal blokádját rendelték el. Így elérhetetlenné vált többek között a Bellingcat és a Permdaily.ru is, valamint számos ukrán sajtóorgánum és egy orosz nyelvű aloldalt működtető észt portál.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!