Berta Sándor

Új svájci moduláris laptop

Az eszköz számos komponense szabadon cserélhető.

A Prime Computer nevű svájci gyártó bejelentette az első notebookját, amely moduláris készülék. A PrimeBook Circular esetében a felhasználók rendkívül sok alkatrészt könnyen kicserélhetnek, akár a processzort is. Mindez az Intel dizájnjának köszönhető.

A Prime Computer az új modellt kifejezetten úgy is dobta piacra, hogy fenntartható eszköz, amelynél a fő elgondolás az volt, hogy minél tovább alkalmazni lehessen és ezt az alkatrészek cserélésének lehetősége biztosítja a vásárlóknak. Az egyszerű szerelési és csereopciókkal csökkenthető a notebook szén-dioxid-lábnyomata és meghosszabbítható az élettartama. Az alapot az Intel által nemrég bevezetett dizájn jelenti, míg a PrimeBook Circular az Intel NUC P14E laptop-csomag egyik változata. A készülék 13,9 hüvelykes IPS-paneles LCD-érintőképernyőre épül, amelynek a felbontása 3000 x 2000 képpont, míg az akkumulátor 77 wattórás.

A Prime Computer három konfigurációban kínálja az új termékét. A legkisebb verzióban az Intel Celeron G6305 típusú processzor található 4 gigabájt memóriával, a középsőben az Intel Core i5-1135G7 típusú központi egység 8 gigabájt RAM-mal, míg a legnagyobb teljesítményűben az Intel Core i7-1165G7 típusú CPU 16 gigabájt memóriával. Mindegyik konfigurációban szerepel az Intel AX201 vezeték nélküli modul. Miután a System-on-Chip és a memória is egy könnyen cserélhető modulon található, így később akár erősebb és újabb SoC és több memória is szerelhető be.

A csomag további részét képezi egy M.2-slot az SSD-knek, a HDMI 2.0b csatlakozó, a Mini DisplayPort 1.4a, a Thunderbolt 4- és az USB 3.2 Gen2 Type-A-port, a beépített fejhallgató és a gigabites Ethernet. A táp 65 wattos és a Type-C-porton keresztül tölti fel a laptopot energiával.

A Prime Computer egyelőre nem közölte a PrimeBook Circular három változatának bevezető árait.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!