Gyurkity Péter

Befutottak az új vékony Alienware-laptopok

A hangsúly a kialakításon és a minden eddiginél nagyobb teljesítményen van.

A Dell égisze alá tartozó Alienware jól ismert névnek számít a játék- és hardverfanatikusok körében, a márkát nem kell bemutatni. Most két új típusról rántották le a leplet, amelyek kifejezetten vékony külsővel és nagyobb teljesítménnyel futnak be, a friss hardver és dizájn révén.

A hivatalos bejelentést itt is egy rövidebb videó követi, amely alább beágyazva megtekinthető. Eszerint az Alienware x15 és x17 mutatkozik most be, nevüknek megfelelően 15 és 17 hüvelykes kijelzővel. Mind az Intel, mind pedig az nVidia a legújabb fejlesztéseket mellékeli, ennek megfelelően az Intel a 11. generációba tartozó Core i9-11900H chipet szállítja le, míg az nVidia az RTX 30-sorozatba tartozó grafikus vezérlőkkel garantál kiemelkedő teljesítményt, sorrendben 110 és 165 wattos maximális fogyasztással, amely a kialakítás és a méret miatt tetőzik ezen értékeknél. Ahogy említettük, vékony formát vehetünk majd a kezünkbe, az x15 esetében ez mindössze 15,9 mm, a Dell szerint ezzel a 16 mm-nél kisebb kategóriában a világ leggyorsabb megoldását dobják piacra. A hűtés persze kiemelkedően fontos, ezt 4 ventilátor biztosítja, mégpedig a Cryo-Tech technológiával, valamint az Element 31 névre keresztelt, levédetni kívánt anyaggal – összességében 25 százalékos javulást ígérnek a hatékonyság terén, bár a hanghatás ettől nyilván még komoly lesz.


A billentyűzet opcionálisan mechanikus, igyekeznek a kijelzőn való tükröződést minimalizálni, a panelek tekintetében pedig választhatunk a 360 Hz-es frissítési ráta, az alig 1 ms-os késleltetés, valamint az akár 4K-felbontás között – a némileg olcsóbb változat a Full HD mellett 165 Hz-es frissítést kínál. A hardver egyéb komponensei terén a 4 TB-os SSD-kapacitás érdemel említést, amely RAID 0 üzemmódban áll rendelkezésre, a memória mérete 64 GB-nál tetőzik, miközben a csatlakozóknál a Thunderbolt 4, az USB Type-C és Type-A, a HDMI 2.1, valamint a 17 hüvelykes példányon megjelenő mini-DisplayPort bukkan fel.

A két laptop már elérhető, viszont a konfigurálás terén még csak a drágább példányok közül válogathatunk, ennek megfelelően az ár 3400 és 3880 dollár. Az olcsóbb változatok (2000 és 2100 dolláros árral) június 15-én válnak hozzáférhetővé.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • CairoJack #1
    Elképesztően csúnyák ezek a zsanérok.