Berta Sándor

Zsarolóvírus bénított meg egy új-mexikói börtönt

Az akció az intézményben fogvatartottaknak és a személyzet tagjainak egyaránt komoly bosszúságot okozott.

Zsarolóvírussal végrehajtott támadás érte Új-Mexikó Bernalillo megyéjének büntetés-végrehajtási intézetét. A bírósági dokumentumok szerint az akció következtében a rabok különösen rosszul jártak, ugyanis a biztonsági kamerák működésképtelenné váltak, az elektronikusan biztosított ajtók zárva maradtak, ezáltal az elítéltek maguktól nem tudták elhagyni a celláikat. Az ajtókat kizárólag manuálisan lehetett kinyitni és bezárni.

Az ügyben hozott bírósági ítélet alapján a hiányzó kamerás ellenőrzés komoly biztonsági kockázatot jelentett a személyzet és a fogvatartottak számára. Ezért lezárták az intézményt és a rabok azóta csak a celláikban tartózkodhatnak, amelyeket kizárólag egészségügyi ellátás céljából hagyhatnak el. Emellett döntés született arról is, hogy nem fogadhatnak látogatókat. A megyében nem csupán a büntetés-végrehajtási intézetet érte egyébként támadás, hanem más közintézményeket is, például lehetetlenné vált a házassági anyakönyvi kivonatok kiadása, a választási regisztráció és az ingatlantranzakciók végrehajtása.

A helyi közigazgatás által létrehozott oldalon az volt olvasható, hogy a vezetők értetlenül állnak az akció előtt. A két leggyakoribb válasz az volt, hogy: "Nem tudjuk." és "Nem tudunk semmit mondani anélkül, hogy ne veszélyeztessük a nyomozást és/vagy a rendszer-visszaállítási erőfeszítéseket."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!