Berta Sándor

Megjelent a drónos börtöncsempészet

A segítők immár drónokat is használnak arra, hogy bejuttassanak bizonyos dolgokat a raboknak.

Az osblebshauseni fiatalkorúak börtönében a két legkeresettebb árucikknek a drogok és a mobiltelefonok számítanak. A rabok segítői gyakran sikerrel járnak, de csak most először próbálkoztak drónokkal. A Weser-Kurier értesülései alapján jócskán meglepődtek a helyi fegyőrök, amikor még tavaly december 4-én este egy műanyag tárgyra figyeltek fel azon az udvaron, ahol a rabok tölthetik el a szabadidejüket. Mikor a tárgyat közelebbről megvizsgálták, rájöttek, hogy az egy lezuhant drón. A robotrepülőgép teste alatt egy golyót találtak, amely 10 gramm marihuánát tartalmazott.

A büntetés-végrehajtási intézet vezetői értesítették a rendőrséget, amely azonosította a drónt. A pontos jelölése DJI Phantom 1, az interneten 400 euróért lehet megrendelni. A termékleírásban az szerepel, hogy akár kevésbé gyakorlott felhasználók is biztonságosan és precízen vezérelhetik a Phantomot. A hatóságok egyelőre nem tudják, hogy ki vezette a játékszert. A rendőrség úgy döntött, hogy az eset után közvetlenül nem tájékoztatja a sajtót. A hírt csupán most erősítette meg a Werder-Kuriernak a brémai szenátus igazságügyi részlege.


Jörg Lockfeldt szóvivő közölte, hogy az oslebshauseni börtön már felkészült az új biztonsági kockázatra és szigorúbban ellenőrzik a jövőben a sétáló elítélteket. Emellett új munkatársak figyelik a büntetés-végrehajtási intézet körüli légteret. Technikai ellenlépésekre is gondoltak: GPS-zavarókat szerelnének fel, mert azok megzavarják a drónok irányítását. Lockfeldt megerősítette, hogy még nem zárták le az ügyben a nyomozást és ez volt az első eset drónos csempészési eset Brémában. Korábban a segítők a falakon át próbáltak bedobni drogot és mobiltelefont tartalmazó csomagokat.

Az Amerikai Egyesült Államokban már több hasonló eset volt. Dél-Karolinában az egyik helyi szigorított börtön közelében egy drón hajtott végre kényszerleszállást. A lefolytatott vizsgálat során megállapították, hogy a robotrepülőgép marihuánát, mobiltelefonokat és dohányt szállított volna a börtönben raboskodóknak. Korábban két hasonló esetre is sor került.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kvp #4
    Egyszeru vedekezes, hogy nem engedik ki a rabokat a szabadba, csak egy zart es felulrol racsos udvaron levegozhetnek. Ennel valamivel dragabb, bar humanusabb lenne egy lezeres ellenorzo rendszer kiepitese ami kiszurja a berepulo madarakat es mas targyakat.

    Egyebkent a zarkaelhagyasi tilalom sokat javitana a bortonok biztonsagan, tehat ha minden rab egy kis maganzarkaban lenne, amit nem hagyhat el csak ha esetleg dolgozni viszik, akkor jobb lenne a helyzet raadasul a rabok sem olnek meg egymast.
  • SupraMKIII #3
    :-))))

    Vagy egy műanyag pisztolyt, és kész a tökéletes bűntény...
  • cateran #2
    Friss hir...
    Ez majdnem 1 evvel ezelotti...
    Utoljára szerkesztette: cateran, 2015.01.19. 14:18:53
  • Archenemy #1
    Én ezt már rég kitaláltam :)
    Már várom, mikor köt rá valaki először egy kézigránátot.