Berta Sándor

Távozik a Metától David Marcus

A menedzser alkotta meg konszern kriptovalutáját.

David Marcus, a Meta Diem nevű virtuális fizetőeszköz-projektjéért felelős vezetője Twitter-üzeneteiben jelentette be, hogy hét esztendő után távozik a társaságtól és a jövőben inkább vállalkozó akar lenni. A menedzser kiemelte, hogy a Metánál töltött idő alatt arra a csodálatos csapatra a legbüszkébb, amelyet az elmúlt három év során összehoztak. Úgy vélte, hogy ez a legkitartóbb, legszenvedélyesebb, legelszántabb és legtehetségesebb csapat, amellyel valaha együtt dolgozott.

A 48 éves szakember 2014-ben még a Facebook Messenger fejlesztését felügyelte, majd Mark Zuckerberg társalapító és vezérigazgató megbízta az óriáscég saját, Libra nevű digitális pénzének a megalkotásával. A 2019-ben bemutatott programot a politikai döntéshozók és a nemzeti bankok egyaránt egyaránt élesen támadták, mondván: összezavarhatja a globális pénzforgalmat és destabilizálhatja a pénzügyi rendszert, ráadásul alig tudott érdemi előrelépést felmutatni.

David Marcus legutóbb már nem a Diemért, hanem a Facebook Calibra nevű digitális pénztárcájának a létrehozásáért felelt. A Calibrát tavaly decemberben Novi Financialre nevezték át, pont akkor, amikor a Librát Diemre. Ráadásul számos változtatás történt az eredeti koncepcióhoz képest, azonban ez nem igazán csökkentette a projekttel szembeni ellenállást.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!