Spencer

Harc a náci kikötők ellen

A Central Council for Jews egy külön csoportot hozott létre azért, hogy az országon belül működő náci Internetes kikötőkre a törvény teljes szigorával sújthassanak le. Az új csoport munkája érinti az Internet-szolgáltatókat is, hiszen minden olyan ISP-nek, amely teret ad a Náci kikötőknek, komoly büntetéssel kell szembenéznie.

A Berlinben székelő csoport hadat üzent azoknak a szolgáltatóknak, melyek szerverein a németországi törvényeket sértő tartalmak találhatók. Michael Friedman, a csoportot megalakító zsidó szervezet alelnöke elmondta, hogy minden olyan szolgáltatót felkutatnak majd Németországban, mely törvénytelen tartalmak publikálást biztosítja a világhálón.


A különítményt azért hozták létre, mert az ország bűnüldöző szervei nem fordítanak kellő figyelmet a Náci propagandára, és nem gátolják eléggé a tiltott eszmék terjedését.

A szervezet nincs egyedül munkájával az Interneten, hiszen manapság egyre gyakrabban hallhatunk olyan intézkedésekről, melyek a nem kívánt tartalmak tovaterjedését próbálják meggátolni.

Legutóbb a portálóriás Yahoo! került a célkeresztbe, így a cég kénytelen volt meggátolni a Ku Klux Klan és a náci ereklyék árverezését, kereskedelmét. Az ügyet a franciák vitték győzelemre, hiszen egy francia bíróság mondta ki az ítéletet, mely szerint az ország felhasználóit meg kell védeni az ilyen aukcióktól. A döntés értelmében a Yahoo! portálnak olyan korlátozásokat kellett életbe léptetnie, melyek segítségével megvalósul a szörfözők védelme.

"Nem lepődnénk meg, ha többen is követnék a példát, és hasonló csoportokat, rendelkezéseket hoznának létre, léptetnének életbe." - mondta Abraham Cooper, a Simon Wiesenthal Center nemzetközi emberi jogvédő szervezettől.


A németnyelvű, tiltott tartalmakat közvetítő kikötők száma egy év alatt ugrásszerűen megnőtt. A belügyminisztérium 1999-ben 330, 2000-ben pedig már 800 ilyen oldalt tartott nyilván. A kikötők különösen Amerikában szaporodtak gomba módra, kellemetlen helyzetbe hozva ezzel a szólásszabadságot hirdető társadalmat. Az Internet-szolgáltatók által megszűntetett német náci oldalak is egyszerűen külföldre költöztek.

A szakértők szerint az Internet határtalan mivolta miatt csak nemzetközi összefogással győzedelmeskedhetnek a szervezetek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Falcon87 #14
    Mert a legtöbb skinheadnek ilyen pocsék helyesírása van, mint neked.
  • rigidus #13
    Az a baj, hogy utana mar eleg csak kikialtani valakit nacinak aki a rendszer utjaba kerul. Ezzel van itt a baj, naciznak meg fasisztaznak barkit aki tiltakozik a kizsakmanylas ellen.
  • degenerator #12
  • sabe #1
    Új cenzúra van növekvőben...