Berta Sándor

Megbüntették a brit fájlcserélőknek figyelmeztetéseket küldő ügyvédeket

A Brit Ügyvédi Kamara felelősségre vonta azt a két jogászt, akik fenyegetéseket tartalmazó figyelmeztető leveleket küldtek ki a fájlcserélőknek. A Davenport Lyons ügyvédi iroda munkatársaira pénzbüntetést szabtak ki, egyúttal több hónapra eltiltották őket a szakmájuk gyakorlásától.

A mostani ügy az első lépés lehet a fájlcserélők ellen kíméletlenül fellépő ügyvédek kampányának leállítására. A Davenport Lyons dolgozói 2006 óta küldtek ki zaklató és fenyegető leveleket a felhasználóknak. Azt egyelőre megbecsülni sem lehet, hogy hányan kaphattak ilyen küldeményeket, illetve a figyelmeztetett személyek közül mennyi volt ártatlan. Azt sem lehet tudni, hogy félelemből hányan fizettek inkább, csak azért, hogy békén hagyják őket a zeneipar és az annak érdekeit képviselő jogászok.

A Brit Ügyvédi Kamara most felelősségre vonta az eljárásokért a Davenport Lyons két vezető ügyvédjét. A döntés értelmében Brian Millernek és David Gorenak komoly büntetést kell fizetnie azért, mert helytelenül viselkedtek és annak ellenére folytatták a kampányt, hogy pontosan tudták, milyen érzelmi stresszt váltanak ki a megkeresett emberekből. A lényeg az volt, hogy mind ők, mind pedig az ügyvédi iroda minél több pénzt keressen. A vezetőknek 20 000-20 000 fontos pénzbüntetést kell fizetniük, ezenkívül a kamara három hónapra eltiltotta őket az ügyvédi szakma gyakorlásától. Végül, de egyáltalán nem utolsósorban: nekik kell viselniük az eljárás összes költségét is, amely eléri a 150 000 fontot!

A döntés figyelmeztetés lehet az ACS:Law ügyvédi iroda számára is, amely szintén nagy kedvvel vetette magát a fájlcserélők nyomába. Andrew Crossley, a cég vezető ügyvédje és korábbi vezetője ugyan már kivonult az üzletből, ám ennek ellenére felelősségre vonják. Meghallgatására még az idén sor kerül. Ha elmarasztalják, akkor hasonló nagyságrendű büntetésekre számíthat, sőt, az is előfordulhat, hogy még komolyabb büntetést kap, hiszen Nagy-Britanniában ő fejlesztette tökélyre a fájlcserélők elleni fenyegetéseket.

Az ACS:Law számára ez a második csapás lehet, hiszen május közepén a brit adatvédelmi felügyelet már elmarasztalta a vállalkozást. Az Information Commissioner's Office határozata szerint az ACS:Law köteles lett volna 200 000 angol font büntetést fizetni. Kiderült azonban, hogy a cég közel sincs jó pénzügyi helyzetben, így a hivatal módosította a döntést és úgy döntött, a jogásznak csak 1000 angol fontot kell fizetnie. Nos, a Brit Ügyvédi Kamara aligha lesz ennyire kegyes.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Sir Ny #18
    mi a faszé kötözködsz, buzi? megmontam, hogy nem, hát akkor NEM, érted?
  • ozdimorgo #17
    Persze, mert már rég túlzottan mohó lett a "szerv".
    Jobban járnak, ha kirabolnak, kisemmiznek, földönfutóvá tesznek... Erre megy ki a játék. Aztán fillérekért megkaphatják minden eddigi tulajdonod bizonyos izrael közeli egyének. Hogy egy élet munkáját lopják el, az nem probléma, amíg ők hozzák az ún. törvényeket.
    Off...
    Kötélfonó vállalkozáshoz keresek csendestársat - úgyérzem, hogy hamarosan nagy kereslet lesz mindenféle kötél iránt... (legalábbis remélem)
  • Magiszter #16
    talán
  • Sir Ny #15
    nem
  • Mike at home #14
    igen
  • B0nFire #13
    A legnagyobb baj az, hogy ezekben az állítólagos jogállamokban maguk a jogászok azok, akik hosszú éveken keresztül büntetlenül fenyegethetik és zsarolhatják az állampolgárt, és csak 6 év után borul ki a bili. Miért nem az első eset után született ez? És ha már ez az ítélet, akkor miért csak 3 hónapra kell becsukják a boltot? Én legalább annyi időre eltiltanám, amennyi ideig ők ezt művelték. 5 vagy 6 évig.

    Ez a húszezer, meg ezer fontos büntetési tétel is vicc. Egy jófajta, új, bőr üléshuzat az autójukba az ezer font.
  • shaba23 #12
    Már nagyon rég óta nincs börtön adósságért.
  • shownyi #11
    Ha nem tudnak fizetni, le is lehetett volna csücsülni. Nálunk, ha valaki nem fizeti ki valamelyik szolgáltatónak a számlát, egy év múlva duplán visszafizetheti. Ha azt mondja nincs annyi pénze, akkor marad a leülés, meg a közmunka.
  • teddybear #10
    "Az Information Commissioner's Office határozata szerint az ACS:Law köteles lett volna 200 000 angol font büntetést fizetni. Kiderült azonban, hogy a cég közel sincs jó pénzügyi helyzetben, így a hivatal módosította a döntést és úgy döntött, a jogásznak csak 1000 angol fontot kell fizetnie. Nos, a Brit Ügyvédi Kamara aligha lesz ennyire kegyes. "

    Érdekes, ezeket a szemét ügyvédeket viszont nem érdekelte, hogy milyen anyagi helyzetben vannak azok, akiket megzsaroltak. A 200 000 fontos büntetést tűzzel-vassal be kellett volna hajtani rajtuk. Ha nem tudnak fizetni, hát arra való a behajtó. Legfeljebb elmennek az ingyenkonyhára ebédelni.
  • mujahedin #9
    konkrétan nem mert ezért egy életre el kellett volna tiltaniuk az ügyvédeskedéstől. De valszeg megkapta a kamara a zsebpénzt és hozott egy ilyen látszatintézkedést.