SG.hu

Lakcímhez kötött mobilcsomagot vezet be a Telenor otthoni használatra

A mobilszolgáltatói szerepkörből kilépve korlátlan adatforgalmat biztosítanak a lakásokban akár havi 4990 forintért.

Peter Gažik vezérigazgató stílusosan egy budapesti lakásban jelentette be, hogy a Telenor belép az otthoni szolgáltatások területére. A szolgáltató az új, otthoni internetezésre kialakított mobilinternet tarifákat a vezetékes szolgáltatások alternatívájaként kínálja. A cégvezető elmondta, hogy ehhez rendelkezésükre áll a szükséges sávszélesség a tavaly megvásárolt további frekvenciacsomagok és az 5G szolgáltatás bővülése révén.

A középsávon, az un. mid-band spektrumon kínált szolgáltatás irányítószámhoz kötött, abban nincs hanghívási és SMS-küldési lehetőség. A Telenor számára meg kell adni a használat helyét, de már az induláskor több mint 1 millió háztartás számára elérhető országszerte. Természetesen előfordulhat, hogy - ugyanúgy, mint bármely vezetékes szolgáltatásnál - egy adott területen a mobillefedettség hiánya miatt a szolgáltatás nem vehető igénybe. A szerződéskötés után használatához nincs szükség telepítésre; egy routerbe rakott SIM-kártyáról van szó, amely bárhova rakható a lakásban.


A részleteket Szafonov Olga marketing osztályvezető ismertette

A vállalat korlátlan adatforgalmat biztosít, természetesen a lakossági felhasználás keretei között, tehát nem célja, hogy szervereket üzemeltessenek róla. A technológiából következően a maximális letöltési sebesség 150 megabit, mely természetesen függ az adott cella leterheltségétől. Az otthoni wifi-hálózat egyszerre akár több eszközön is problémamentesen használható. Két különböző típusú asztali router közül választhatnak az ügyfelek.

A Telenor tervei szerint ha a megoldás sikeres lesz, akkor később más termékeket is rá tudnak építeni. "Az a hálózatmodernizációs folyamat, amely lehetővé tette a szolgáltatás elindítását, újabb termékek megjelenésére is lehetőséget ad a jövőben. A technológia fejlődésének köszönhetően lehetővé vált mobilhálózaton is olyan szolgáltatásokat nyújtani, amelyek korábban jellemzően csak vezetékes technológián voltak elérhetők.” – mondta el Peter Gazik, a Telenor Magyarország vezérigazgatója.

A vállalat az elmúlt pénzügyi évben 5,1 százalékos növekedés mellett elérte a 191,942 milliárd forintos bevételt. A fejlesztések és a hálózat modernizációjának érdekében a Telenor tavaly és az idén összesen nettó 92,454 milliárd forintot fordított a hálózatának fejlesztéséhez szükséges frekvenciák megszerzésére. A jelenleg 75 százalékban a cseh PPF Csoport, és 25 százalékban az Antenna Hungária tulajdonában álló cég a magyar piac egyik vezető mobiltávközlési vállalataként több mint 1300 munkavállalót foglalkoztat, és 3,1 millió előfizetője van.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • t_robert #3
    Az, hogy a telenor mennyit ígér meg és mennyit valósít meg az ígéretből két külön dolog. Nekem is van otthon routerben 4G-s elvben 150 Mbites mobil net. Telenor hipernet home plusz vagy ilyesmi.a gyakorlati letöltési sebesség a 13-15 mbit/sec, ha menstruál éppen a háló, akkor alig éri el a 5-6 Mbit/secet. Ami még zoknibb benne a 1,3-1,5 mbites feltötltési sebeség meg lazán leesik 0,01-0,02 mbitre, És megáll a net mintha beton falba ütközne.
    Az elmélet a 150 mbit/sec a gyakorlat meg 5 mbit/sec budapesten 2021. őszén a telenornál 4G-ben.
  • csigafi #2
    Jó lenne végre ha mobil internetben is szolgáltatna valaki korlátlan csomagot ennyiért. A vezetékes internet szolgáltatokkal már dunát lehet rekeszteni városokban. Amíg a vidéken élő emberek csak szenvednek mert nincs kiépülve egyetlen szolgáltatónak sem normális hálózata vidékre.
  • zola2000 #1
    5ezer forint 150 megabitért nem is hangzik rosszul főleg ahol csak egy szolgáltató van (általában telekom) ami olyan helyeket emiatt jól le is húz áraival.

    Főleg ha irányítószámhoz kötött mehet is bele duál simes mobilba.