Berta Sándor

90 Hz-es OLED laptop­kijelzőket készít a Samsung

Hamarosan elindulhat a képernyők sorozatgyártása.

A Samsung Display bejelentette, hogy a közeljövőben elérhetők lesznek a notebookokba szánt első 90 Hz-es OLED-kijelzők. Ezek a képernyők eddig csupán néhány típusban találhatók meg, köztük van a Samsung Galaxy Chromebook. A dél-koreai konszern közölte továbbá, hogy a gyártott panelek olyan teljesítményre lesznek képesek, mint a 120 Hz-es LCD-k és többek között a reakcióidejük miatt sem kell majd szégyenkezniük.

A kiadott sajtóközleményben Joo Sun Choi, a társaság ügyvezetője azt nyilatkozta, hogy nagyon nagy mennyiségű 14 hüvelykes, 90 Hz-es kijelző készítése márciusban kezdődhet meg. Bár ezek a képernyők beépíthetők lesznek laptopokba és notebookba is, az első szállítmányokat minden bizonnyal Ultrabookokba szánja majd a cég. Az új panelek felbontása, oldalaránya, fogyasztása és más műszaki jellemzői egyelőre nem ismertek.

A menedzser egyébként január elején jelezte, hogy az idén több mint fél tucat OLED-kijelzőt akarnak kínálni a saját és a partnereik (Asus, Dell, Hewlett-Packard, Lenovo stb.) készülékeihez. Az új megjelenítők elsősorban 13,4, 14 és 16 hüvelykesek lesznek, míg a felbontásuk Full vagy Ultra HD lesz. Ezek a képernyők egyelőre még mind a monitorok, mind a notebookok esetében ritkaságnak számítanak, egyrészt drágák, másrészt a beégés jelenség miatt. Az utóbbi akkor jelentkezhet, ha a paneleknek hosszú ideig és túl gyakran kell statikus tartalmakat megjeleníteniük.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kvp #3
    Ezek a telefon/tablet kijelzok felnagyitva, de igen, pontosan olyan minoseguek. Annyival jobb, hogy itt a nagyobb pixelek miatt aranyosan kisebbek a lathato elektronikai elemek es a szubpixelek kozti resek.
  • Sir Cryalot #2
    Ha ez a vr cuccuk felnagyítva akkor nincs minek örülni ( mura, black smear) .
  • Tetsuo #1
    Végre.