Berta Sándor

Az LG-től rendelt OLED-paneleket a Samsung

A két fél történelmi együttműködést alakíthat ki.

Az LG OLED-televíziói többek között azért népszerűek, mert kiváló a színmegjelenítésük és gyors a reakcióidejük. Ezen előnyök miatt az MTN és a Sammobile híroldalak értesülései alapján a Samsung a jövőben az LG-től is vásárolni fog paneleket az OLED- és a QLED-tévéihez. A megrendelésről a két óriáscég menedzsmentje már korábban megállapodhatott és egy átfogó történelmi együttműködés kezdetét jelentheti.

A Samsung az esztendő második feléig legalább egymillió nagy méretű OLED-panelt rendelt az LG-től, míg a következő évre megrendelt mennyiség 4 millió panel. Ez az LG panelgyártási kapacitásának a jelentős részét teszi ki, ugyanis jelenleg a társaság körülbelül 8 millió OLED-panelt tud készíteni évente. A megrendelést a Samsung két okból adhatta le. Az egyik az, hogy az LCD-panelek ára jelenleg növekszik, míg a másik, hogy a vállalatnak problémái vannak a következő generációs QLED-tévéi gyártásával kapcsolatban, így a további panelek beszerzése nélkül nem tud elegendő készüléket előállítani a meglévő kereslet kielégítésére.

A Samsung egyelőre nem kommentálta az információt. Amennyiben az MTN értesülései helytállónak bizonyulnak, akkor a Samsung az első OLED-televízióját a 2022 januári Consumer Electronics Show keretében mutathatja be. A Samsung 2020 decemberében jelentette be a MicroLED-tévéjét, míg januárban Mini-LED-es televíziókat mutatott be.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Sir Cryalot #7
    " LG tudasat is megszerezhetik a kinaiak."

    kodak-tól vették a színszűrős amoledet know-how-t 100millió usák zlotyiért. Szerintem az "LG display" van bajban ami eleve egy kiszervezésnek tűnik, meg szerintem az apple pénze kéne nekik viszont jobb nem jutott eszükbe mint nyávogni.
    Utoljára szerkesztette: Sir Cryalot, 2021.04.13. 19:44:53
  • kvp #6
    "Olyasmit már észrevettem, hogy pl. az ASUS termékek már a megvásárláskor szarok. Mármint nem használhatatlanok, csak hagynak némi kívánnivalót maguk után pl. minőségellenőrzési szempontból..."

    Egy idoben az ASRock marka volt az amilyen neven eladtak az Asus-nal a minosegellenorzesen megbukott alkatreszeket. Nagyon nepszeru budget marka volt, csak sajnos nem igazan jo minosegu. Ertsd, minden cuccuk eleve gyarilag minosegi hibas volt. Amiota mar nem az Asus resze, azota nem igazan tudjak hova elpasszolni a hibas alkatreszeket. Egyebkent az ASRock idejen az Asus jobb minoseget adott mint a beszallitokent HP es egyeb markaneveken gyartott gyartmanyaik. (a legjobbat kapta a sajat markas, a masodosztalyut az OEM termekek es amit felsoportek a foldrol az ment az ASRock-okba)

    A Samsung es LG osszefogas mogott viszont inkabb az lehet, hogy ha az LG megszunik, akkor a Samsung kvazi egyedul marad a kinai cegek ellen a piacon, sot az LG tudasat is megszerezhetik a kinaiak. Ha a jovoben lesz eleg penze ra a Samsung-nak, akkor esetleg megveheti az LG erintett reszlegeit.
  • Kandurex #5
    TV-be,szerintem, kötelező érvénnyel LG, semmi más nem jött be.
  • wraithLord #4
    Én nem vettem észre még ilyet egyik cégnél sem, tök random elromlanak/nem romlanak el, de általában nem romlanak el.
    Egyébként a "tervezett avulás" nem egy LG módszer, hanem úgy általában mindenhol alkalmazott stratégia, így pörög a gazdaság. Sokszor nem is azt kell érteni alatta, hogy "időzítve" bedöglik.

    Olyasmit már észrevettem, hogy pl. az ASUS termékek már a megvásárláskor szarok. Mármint nem használhatatlanok, csak hagynak némi kívánnivalót maguk után pl. minőségellenőrzési szempontból...
  • Gnerlan #3
    Jelenleg egy 8 éves és egy 4 éves LG monitort használok itthon, tökéletesen működnek.
    Emellett sok egyéb LG eszköz van a családban, amiket évek óta használunk, és még egyik sem romlott el. Egyszerűen csak peched volt, kifogtál egy rosszabb minőségű szériát, minden gyártónál előfordul ilyen. Az összes gyártó, összes termékét úgysem lehet kipróbálni, ezért felesleges azon pörögni, hogy melyik a jobb. Én általában igyekszem úgy vásárolni, hogy minél több márkát kipróbáljak, hogy legyen minél nagyobb összehasonlítási alapom, és ne ragadjak le egyetlen márkánál sem.
  • Gabbbbbbbbbbbb #2
    A paneljaikkal nem szokott gond lenni. (mármint az oled tipikus beégésén kívül) A te LG monitorodban sem a panel ment tönkre.
  • morguldae #1
    Pár évvel ezelőtt vettünk két LG monitort, és amikor lejárt a garanciájuk nemsokkal utána szinte egyszerre mind a kettő tönkre ment! Én azóta LG terméket nem veszek. Szerintem az LG termékekben tervezett elavulás van beépítve! Ha a Samsung is ezt fogja használni akkor ezentúl Samsung monitort sem fogok venni. Amióta a Samsung a winchestereit sem maga készíti, hanem a Seagate-nek adta át az ágazatát azóta olyat sem veszek. Ugyanis anno a Seagate-nek volt egy egész sorozat gyári hibás winchestere amik igen hamar tönkre mentek teljes adatvesztéssel. És volt nekem több ilyen is. Szóval nem értem miért kell ilyesmiket csinálnia a Samsungnak. Míg saját maga gyártotta a termékeit addig a legjobbak voltak szerintem.