Berta Sándor

Egyre több cégnél alternatíva a WhatsApp helyett a Threema

A szolgáltatás az elmúlt hónapokban növekvő népszerűségnek örvend.

A Threema tavaly szeptemberben jelezte, hogy az elsősorban Közép-Európában népszerű szoftver a jövőben nyílt forráskódú lesz és ez 2020 decemberében be is következett. Martin Blatter, a társaság vezetője kifejtette, hogy nem fognak kiskapukat beépíteni a szolgáltatásukba, utalva ezzel arra a november elején ismertté vált tervezetre, amely szerint az európai uniós tagállamok "fő kulcsot" követelnek a különböző azonnali üzenetküldő szolgáltatások, például a Signal, a Telegram, a Threema és a WhatsApp fejlesztőitől. A programok készítőit köteleznék arra, hogy kiskaput biztosítsanak a hatóságok számára.

Az elmúlt hetekben számos vállalat kezdte keresni a WhatsApp alternatíváját azután, hogy a platform januárban bejelentette, hogy módosítja az adatvédelmi irányelveit. Az egyik legnépszerűbb megoldásnak a Threema bizonyult, mert jóval nagyobb adatvédelmet biztosít a vetélytársánál.

Martin Blatter elmondta, hogy akkora az érdeklődés, hogy alig győznek válaszolni a megkeresésekre. Különösen azok a vállalkozások és konszernek keresik meg őket, amelyeknél számos alkalmazott nem rendelkezik képernyővel ellátott munkahellyel. Az üzemekben, szerelősorok mellett és kórházakban dolgozók például eddig a magántelefonjaikon használták a WhatsAppot, de ez a jövőben már nem tűnik biztonságos útnak.

A Threema jelenleg már több mint 9 milliós felhasználói táborral rendelkezik. Az új ügyfelek között van a Bosch és a Daimler. Emellett szintén a platform mellett döntött további 5000 cég, Baden-Württemberg német szövetségi tartomány és a svájci közigazgatás is. A választás nem véletlen, hiszen a használt szerverek Svájcban vannak, így senkinek sem kell attól tartania, hogy az adatai hirtelen mondjuk az Amerikai Egyesült Államok egyik hivatalához kerülnek.

Bár a WhatsApp több mint három hónapra felfüggesztette az új adatvédelmi szabályai bevezetését, mégis egyre népszerűbb a Threema. Blatter közölte, hogy január 6. után több mint tízszeres növekedést regisztráltak és az érdeklődés azóta is folyamatos.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Gabbbbbbbbbbbb #1
    Számomra még mindig nem világos miért fizessek 3$-t ezért, mikor Signal minden igény kielégít és a felhasználói bázis is nagyobb.