Franczy

Az Xbox kompatibilis lesz a Dreamcasttal?

[Register] Magukat megnevezni nem kívánó, de szavahihető források szerint a tavaszi Tokyo Game Show keretein belül Bill Gates és a Microsoft be fogja jelenteni, hogy a cég nagyreményű játékkonzolja tartalmazni fog egy Dreamcast chipsetet is, így a szoftveróriás játékgépén is játszhatóak lesznek majd a különböző, Dreamcastra fejlesztett játékprogramok.

A források még a bejelentés napját is tudni vélik, hiszen szerintük a japán játékszoftver kiállítás első napján, március 30-án várható, hogy Bill Gates nagyhatású beszédet tart majd az Xbox-Dreamcast kompatibilitással kapcsolatban. Azt azonban még nem lehet bizonyosan tudni, hogy az említett Dreamcast chipset már bekerült-e az Xbox dobozába, vagy csak ezután kerül majd sor erre. A hivatalos Microsoft és Sega források természetesen határozottan tagadják az egész ügyet.

Az elmúlt időkben a japán sajtóban és a Microsoft részéről is megjelentek olyan nyilatkozatok, melyek egy, a tavaszi játékszoftver kiállításon történő nagy bejelentésre céloztak. A Gamer.com website egyik japán szerkesztője a hét folyamán számolt be egy japán újságban, a Famitsuban megjelent cikkről, melyben a japán szerkesztők azt írták, hogy "egy óriási fejlesztőcég is beszáll a Microsoft Xbox támogatásába", és hogy "az üggyel kapcsolatban nagyon fontos bejelentéseket fognak majd tenni március 31-én, a Tokyo Game Show keretein belül". Ezenkívül maga Bill Gates is úgy nyilatkozott a Consumer Electronic Show-n, hogy az Xbox-ba még több korszakalkotó chip beszerelésre vár.


Január 6-án történt a nagy leleplezés

"Miután Bill Gates a Xboxban alkamazandó legújabb Nvidia chippel kérkedett, elismerte, hogy a konzol még nincs teljesen kész. Az ott megjelent közönségnek elmondta, hogy az Xbox fejlesztése már eléggé a végéhez közeledik, már csak pár chip integrálása van hátra, és amikor az Xbox világszerte kapható lesz, akkor már a lehető legnaprakészebb technológiákat fogja majd felvonultatni. Ennek minden bizonnyal nagyon sok PC felhasználó örül majd, hiszen ők hozzá vannak szokva ahhoz, hogy a PC-k terén nagyon hamar elavulnak a különböző hardverek." - írta Dan "Shoe" Hsu, az Xbox bejelentésével kapcsolatban.

A Sega a Dreamcast frontot lépcsőzetesen meg kívánja majd szüntetni, de az ígéretek szerint a szoftveres támogatással továbbra sem lesz gond. Jelenleg körülbelül száz Dreamcastos játékot fejlesztenek a különböző cégek, így a Microsoftnak valós érdeke fűződik ahhoz, hogy az Xbox Dreamcast kompatibilis legyen, mindenesetre március végén majd kiderül, hogy mi az igazság ebben az ügyben.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • ixyon #10
    szerintem nem j ötlet valakit a képérl megítélni, mert épp jó itt a példa.. azé, mert neked nem tetszik, még mindíg 1 nagyon sikeres üzletembert látsz ott.

    a világ nem a szépeké...

    az XboX pedig tééleg nem lesz valami fejlett,mert 1 733masPIII nem túl menő sem most, msem szeptemberben... ez a sok emul.chip pedig le fogja lassítani!!!
  • ixyon #9
    szerintem nem j ötlet valakit a képérl megítélni, mert épp jó itt a példa.. azé, mert neked nem tetszik, még mindíg 1 nagyon sikeres üzletembert látsz ott.

    a világ nem a szépeké...

    az XboX pedig tééleg nem lesz valami fejlett,mert 1 733masPIII nem túl menő sem most, msem szeptemberben... ez a sok emul.chip pedig le fogja lassítani!!!
  • AnarchoiD #5
    dezsavu - 2napja ezt fejtegettuk egy DC forumban... ;) kivitelezheto, es nyereseg lenne mind a 2 oldalnak.. kar hogy nem fog osszejonni

    AD
  • Andris #4
    Ha ez igaz akkor már jobb az X-BOX mint a PS2 a hibás alkatrészeivel, meg a beszerezhetetlenségével.