Berta Sándor

MicroLED-tévét jelentett be a Samsung

A társaság piacra dobta a kategóriába tartozó első televízióját.

A Samsung bejelentette, hogy elérhető lesz az első 110 hüvelykes MicroLED-tévéje, de egyelőre csak Dél-Koreában. A kijelzőtechnológia eddig is ismert volt The Wall néven, azonban azt a gyártó eddig kizárólag professzionális képernyőkbe integrálta. A MicroLED sok szakember szerint a jelenleg elérhető legjobb kijelzőpanel-technológia és rendkívül hosszú üzemidővel rendelkezik. A Samsung adatai alapján egy MicroLED-panel akár 100 000 órán vagy egy évtizeden át is működhet.

A MicroLED előnye, hogy az alkalmazása miatt le lehet mondani a háttérvilágítás és a színszűrők használatáról, miközben ezzel párhuzamosan egy rendkívül kontrasztos képminőség érhető el, amely a DCI- és az Adobe RGB-színskála 100 százalékát lefedi. A moduláris MicroLED-rendszert az óriáscég már a 2018-as Consumer Electronics Show (CES) keretében bemutatta, de az kiskereskedelmi forgalomban nem volt kapható, ráadásul meglehetősen drága volt. A mostani modell sem lesz olcsó, ugyanis a hírek alapján 170 millió wonba, vagyis átszámítva körülbelül 118 000 euróba fog kerülni.

A világ többi részén várhatóan a jövő esztendő első negyedévétől lesz kapható az új készülékről, amelyről további részletek minden bizonnyal a 2021-es CES-en derülnek majd ki. Annyit már most is lehet tudni, hogy a televízió 4K felbontással rendelkezik és számos intelligens funkciója is van, köztük például a Multi View, amellyel számos forrásból származó jeleket tud egymással párhuzamosan megmutatni. Emellett rendelkezésre áll a virtuális 5.1 hangrendszer.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!