Berta Sándor

116 milliárd dollárt fektet a chipüzletbe a Samsung

A dél-koreai konszern egyértelműen az Intel és a Qualcomm kihívójává akar válni.

A Bloomberg gazdasági hírügynökség írta meg, hogy a Samsung Electronics Co. 2030-ig 116 milliárd dollárt fektet be az új chipek fejlesztésébe és gyártásába. A társaság már most is piacvezető a szerverekben és az okostelefonokban használt memóriachipek gyártásában. Az óriáscég a fejlesztéseknek köszönhetően 15 000 új állást is létre fog hozni a gyártás és a kutatás területén. A chipek tervezése és készítése egyébként egyáltalán nem áll távol a Samsungtól, hiszen számos okostelefonjába gyárt központi egységeket.

Yoo Jong-woo, a Korea Investment & Securities elemzője rámutatott, hogy a Samsung esetében meglepő és szokatlan egy ilyen hosszú távú terv bemutatása. Mindez azt bizonyítja, hogy a vállalat a chipüzletben is meghatározó akar lenni, s eredményesen akar fellépni az Intellel és számos más gyártóval szemben. A félvezetőrészleg már hosszabb ideje a Samsung legfőbb nyereséget termelő egysége, tavaly az az üzletág termelte az összes nyereség háromnegyedét.

Ahn Ki-hyun, a Korea Semiconductor Industry Association igazgatója azt nyilatkozta, hogy a Samsung fő célpontjai az olyan piaci szereplők lehetnek, mint a Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. (TSMC) és a Qualcomm.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Sequoyah #1
    Konnyu nagy szamokkal eloallni ha sok-sok evre felszorozzuk:) De a valos szam, 10 milliard / ev sem eppen keves...