Berta Sándor

Átlátszó OLED-kijelzők kerültek kínai metrókocsikba

A képernyőket dél-koreai gyártó szállította a helyi tömegközlekedési vállalatoknak.

Az LG Display bejelentette, hogy a Pekingben lévő 6-os metróvonal és a sencseni 10-es metróvonal szerelvényeibe 55 hüvelykes átlátszó OLED-kijelzőket építettek be. Azok segítségével a helyi utasok számos fontos információt, például az aktuális menetrendeket, az üzemzavarokkal kapcsolatos valós idejű adatokat, átszállási lehetőségeket, életstílussal kapcsolatos tanácsokat, a helyi repülőtérről induló járatok információit és időjárási adatokat olvashatnak le. Ez volt az első alkalom, hogy az LG átlátszó képernyőket helyezett el vasúti vagy metrókocsikban.

A gyártó közölte, hogy a kifejlesztett OLED-kijelzőket a meglévő ablakokra szerelték fel és mivel azok átlátszók, ezért továbbra is ki lehet tekinteni rajtuk, de eközben a megjelenített információk is jól láthatók.


Az LG Display jelezte, hogy a jövőben más metróvonalakon és akár állomásokon is felszerelhetik a jövőben a rendszert. Ehhez együtt dolgoznak majd a vonalakat üzemeltető tömegközlekedési vállalatokkal és az ablaküveg-gyártókkal azért, hogy együtt megteremtsék az átlátszó képernyők működtetéséhez szükséges optimális körülményeket.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy az európai tömegközlekedési társaságokat érdekelné-e az új megoldás, a gyártó mindenesetre hangsúlyozta, hogy a fejlesztés számos területen alkalmazható, akár a lakásokban vagy az autókban is. Dr. Chang-ho Oh, az LG Display alelnöke és televíziós üzletágért felelős vezetője kiemelte, hogy az átlátszó kijelzők használata a mostaninál sokoldalúbb lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kvp #3
    Par hete volt hir rola, hogy atlatszo tv-t demozott egy azsiai ceg. Sokan azt irtak, hogy semmilyen ertelmes felhasznalasa nem lesz. Ugy nez ki, hogy mar van.
  • verge175 #2
    Almaid valjanak valora, memoria, memoria
  • barret #1
    Na szép! Ez oda vezet,hogy nem kell TV-t venni? Átveszi a szerepét az ablak? Ezt jól kitalálták,mindenki új ablakot fog venni,a tV-t meg kidobja,mert foglalja a helyet :D
    Remélem a másik oldalon is látszik a kép,hogy az utcáról lehessen mozizni majd!