Berta Sándor

A nyugati cégek Kínában esélytelenné válnának a WeChat-bojkottja esetén

Amerikai cégek azzal érvelnek Washingtonban, hogy aki Kínában üzletet akar kötni, annak szüksége van a szolgáltatásra.

Donald Trump amerikai elnök megtiltott minden ügyletet a TikTok videomegosztó anyavállalatával, a ByteDance csoporttal, valamint a WeChat közösségi platformot működtető Tencent kínai internetes óriással és mindkét társaság leányvállalataival. Mike Pompeo amerikai külügyminiszter közölte, hogy a kínai vállalkozások által kínált programok, például a TikTok, a WeChat és más termékek jelentős fenyegetést jelentenek az amerikai állampolgárok személyes adataira. Éppen ezért mindent el akar azért követni, hogy ezeket az alkalmazásokat kizárják az Amerikai Egyesült Államokban elérhető szoftverboltokból.

Most több mint tíz vezető amerikai nagyvállalat, köztük az Apple, a a Ford Motor, az Intel, a Walmart és a Walt Disney jelentette be, hogy egy egyeztetésen felszólította az amerikai kormányt a WeChat elleni szankciók átgondolására- erről bennfentesekre hivatkozva a The Wall Street Journal írt. A lobbizó cégek attól tartanak, hogy nem tudnak majd versenyképesek lenni a helyi vetélytársaikkal a kínai piacon. Az érintett vállalatok közé tartozik a Cargill,a Goldman Sachs, a Merck, a Metlife, a Morgan Stanley, a Procter & Gamble és a United Parcel Service is.

A WeChat programot világszerte több mint 1,2 milliárdan használják és aki Kínában üzleti szempontból is tevékenykedik, az gyakorlatilag nem kerülheti el, mert rendkívül fontos marketing-csomópontnak számít a felhasználókkal való kapcsolattartás szempontjából. Craig Allen, az Amerikai-Kínai Üzleti Tanács elnöke kijelentette, hogy aki nem él az ázsiai államban, az egyszerűen nem is értheti, hogy milyen komoly hatásai lehetnek egy olyan intézkedésnek, amelynek eredményeként az amerikai társaságok nem használhatják a WeChatet. Egy ilyen helyzetet pedig az érintett piaci szereplők minden vetélytársa könyörtelenül ki fog használni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • ostoros #4
    Lám, lám. Itt is igaz, hogy az üléspontom, meghatározza az álláspontom. Amíg az USA volt a világgazdaság motorja, addig, szabad verseny, meg csúnya vámok, meg szabad kereskedelem.
    Most hogy lassan csikorogva fordul a helyzet, piacvédelem, tiltogatások, stb.
    És Kína áll ki a szabad kereskedelem mellett!!!

    Hát... nem véletlen, hogy a cinizmus soha nem hal ki. Kiállta az idő próbáját, mert tényleg ilyen az ember.
  • zola2000 #3
    Továbbá felkínálhatja a honlap az APK telepítését, a bilibili és a fortnite is ezt csinálja androidon.
  • M2 #2
    "az alkalmazásokat kizárják az Amerikai Egyesült Államokban elérhető szoftverboltokból"

    És? Ettől még Kínában elérhetőek maradnak.
  • zola2000 #1
    Nem a nyugati hanem csak az amerikai cégek válnak esélytelenné Kínában.