Berta Sándor

A Mozilla vegyes valóság böngészője támogatja a HoloLens 2-t

A szervezet által készített szoftver új verziója számos újdonságot vonultat fel.

A Mozilla megjelentette a Firefox Reality nevű virtuális és kiterjesztett valóság böngésző legújabb, 10-es változatát, amelynek legfőbb újdonsága a HoloLens 2 és a WebXR alkalmazásprogramozási felület támogatása. A WebXR a virtuális és a kiterjesztett valóságot egyetlen webes szabványban ötvözi. A program a régi WebVR szabványt is támogatja. Hosszú távon azonban csak a WebXR-támogatás marad majd meg.

Szintén újdonság lesz a pillantással való vezérlés, amely lehetővé teszi a fizikai vezérlőegység nélkül való navigálást, a bevitelt akár két vezérlő segítségével, továbbá az adatletöltési lehetőség, illetve a letöltések megtekintése és törlése. Ráadásul a Mozilla a szoftver új kiadásában javított a tevékenységkövetés elleni védelmen is.

A Firefox Reality lett a Pico Interactive virtuális valóság készülékeire előre feltelepített szabvány böngésző. A szervezet és a cég vezetői még januárban állapodtak meg erről egymással. A Mozilla 2018 áprilisában jelentette be, hogy Firefox Reality néven platformfüggetlen virtuális valóság böngészőt készít. A szoftver előzetes fejlesztői kiadása kompatibilis volt a Samsung GearVR, az Oculus Go, a HTC Vive Focus termékekkel, valamint a Qualcomm és az ODG szemüvegeivel. Az 1.0-s verzió 2018 szeptemberében lett elérhető, majd tavaly decemberben ismertté vált, hogy az új funkciók lehetővé teszik, hogy a felhasználók közvetlenül az okostelefonjukról vagy az asztali számítógépükről küldjenek át böngészőfüleket, előzményeket és könyvjelzőket egy virtuális valóság szemüvegnek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!