Berta Sándor

Már hangüzenetek is küldhetők a Twitteren

A mikroblog bevezette a hangos tweetek alkalmazását. A funkció egyelőre csak a felhasználók egy része számára elérhető.

Az új szolgáltatás keretében az iOS-t futtató eszközöket használó regisztrált tagok a következő hetektől legfeljebb 140 másodperces audioüzeneteket fogalmazhatnak meg és küldhetnek el a szöveges tweetjeik mellékleteként. A hangüzenetek egyszerűen egy mobiltelefon beépített mikrofonjával rögzíthetők. Amennyiben valaki 140 másodpercesnél hosszabb anyagot vesz fel, akkor a tartalmat automatikusan elosztja a rendszer. Mindenki legfeljebb 25 összefüggő bejegyzést tehet közzé. Arra ugyanakkor egyelőre nincs lehetőség, hogy bárki audioválaszban reagáljon egy hangos tweetre.

A Twitter két munkatársa, Maya Patterson terméktervező és Rémy Bourgoin szoftverfejlesztő azt írták a fejlesztéssel kapcsolatos blogbejegyzésükben, hogy ezáltal a szolgáltatás emberibbé válhat, hiszen a felhasználók a hangjukat is hozzáadhatják az üzeneteikhez. A mikroblog működtetői szerint az emberek arra fogják a funkciót használni, hogy még jobban hallassák a hangjukat és gazdagítsák a nyilvános vitákat. Ráadásul ezáltal az emberek egy újabb módon fejezhetik majd ki a véleményüket és gyakorlatilag egy digitális audionaplót vezethetnek.

Vannak ugyanakkor szkeptikus hangok is. A Vice magazin például rámutatott, hogy a hangfelvételek nehezebben ellenőrizhetők és moderálhatók, mint a szöveges bejegyzések vagy a fotók. Továbbá felmerülhet az a kérdés is, hogy mi van, ha valaki a saját hangja helyett szerzői jogilag védett zeneszámokat tölt fel vagy ilyen felvételek játszódnak le egy audioüzenet hátterében.

A Twitter egyik szóvivője a CNN-nek azt mondta, hogy további ellenőrzési rendszereken dolgoznak a funkció szélesebb körben való bevezetése előtt, s a szabályoknak megfelelően minden hangüzeneteket át fognak vizsgálni és ha szükséges, intézkednek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!