Berta Sándor

Témák is követhetők lesznek a Twitteren

A szolgáltatás keretében eddig csak embereket lehetett követni, ez a jövőben megváltozhat.

A Twitter tagjai hamarosan egy új funkciót használhatnak majd, amely lehetővé fogja tenni a meghatározott témák követését. A gépi tanulásnak köszönhetően a mikroblog rendszere fontos tweeteket mutat majd meg a felhasználóknak az érdeklődési körükből és emellett lehetőség lesz bizonyos témák "elnémítására", vagyis nem követésére.

A funkciót először a Twitter androidos alkalmazásának bevonásával és sporttémákkal tesztelik. Később további témákat is be fognak vonni a tesztelési folyamatba. A félrevezető vagy káros témákat a platform munkatársai igyekeznek kiszűrni. Kayvon Beykpour, a Twitter termékekért felelős vezetője kijelentette, hogy a felhasználók dönthetnek arról, hogy például a politikai témájú bejegyzéseket egy napig nem akarják látni és inkább kutyakölykös képeket vagy videókat néznének.

A gépi tanulásnak köszönhetően a Twitter megtalálja majd a kiválasztott tartalmakat. Ehhez nem lesz szükség címszavakra vagy hashtagekre. A mikroblog azt reméli, hogy ezáltal könnyebbé válhat az információk felkutatása.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!