Berta Sándor

Elbocsátotta dolgozói felét a Magic Leap

A kiterjesztett valóság szemüveget fejlesztő cég nem találja a kiutat a nehéz helyzetéből.

A Magic Leap komoly átszervezésekbe kezdett és ezek keretében kirúgta a munkatársai felét, körülbelül ezer embert, írja a Bloomberg. Rony Abovitz vezérigazgató az elbocsátásokat azzal indokolta, hogy erre a lépésre szükség volt ahhoz, hogy a vállalkozást jobban fel tudják készíteni a jövőre. A menedzser emellett bejelentette, hogy a következő időszakban a vállalati szegmensre akarnak összpontosítani, mert rövid távon ott várhatók nyereség. Ezzel kapcsolatban már szóba került egy stratégiai partnerség kialakítása egy nagy egészségügyi társasággal, de a túlélés érdekében külső befektetőkkel is egyeztetnek.

Abovitz biztos azzal kapcsolatban, hogy a cégnek van jövője és beszélt arról is, hogy a Magic Leap 2 szemüveget már gőzerővel fejlesztik. A vállalati szegmensre való koncentrálással lehetővé válik a kiterjesztett valóság szemüveg második generációjának a piacra dobása. 2014 októberében többek között a Google, a Qualcomm, a KKR, a Vulcan Inc., a Kleiner Perkins Caufield & Byers és Andreessen Horowitz összesen 542 millió dollárral támogatták a Magic Leapet, amelynek az értéke így megközelítette a kétmilliárd dollárt. A vállalkozással kapcsolatban 2015 októberében derült ki, hogy kiterjesztett valóság szemüveget készít, majd 2016 elején 800 millió dolláros tőkeinjekciót kapott, 2016 júniusában pedig együttműködési megállapodást írt alá a Lucasfilm vezetőivel. A vállalat 2018 februárjában szintén további komoly támogatásban részesült. A fejlesztett szemüveg 2018 augusztusára készült el, majd rövid idővel később a Sennheiser lett a társaság partnere. A Magic Leapnek azóta viszont nem igazán sikerült érdemi előrelépést elkönyvelni, március közepén pedig felbukkant a hír, hogy a cég vevőt keres.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • csigafi #2
    Én meg úgy látom hogy sok cégnek világszerte egy jó ok az elbocsátásra a jelenleg kialakult helyzet. így nem kell magyarázkodnia, mert mindent rá lehet fogni a covidra.
  • Sir Cryalot #1
    Tepid Leap
    .. Inkább fedi a valóságot..